Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Canalul Suez ar urma să fie lărgit până în 2023, pentru a îmbunătăţi navigaţia navelor comerciale

0
17 Jan 2022 08:56:20
Autor: Afrodita Cicovschi
Nava Ever Given a fost blocată anul trecut pe Canalul Suez | Foto EPA EFE
Nava Ever Given a fost blocată anul trecut pe Canalul Suez | Foto EPA EFE

Un proiect de extindere a unor părţi ale Canalului Suez este aşteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023, a declarat duminică preşedintele Autorităţii Canalului Suez (SCA).

SCA a anunţat planuri accelerate de amenajare a unui al doilea canal şi de a lărgi un canal existent, după ce nava container Ever Given a eşuat şi a blocat calea navigabilă timp de şase zile anul trecut.
 
"Proiectul va fi finalizat în 24 de luni. Am început în iulie 2021 şi, dacă Dumnezeu va vrea, vom termina în iulie 2023", a declarat preşedintele Osama Rabie, pe marginea unui eveniment din Dubai.
 
Navele trec prin canal în convoi, iar amenajarea unui al doilea canal ar creşte capacitatea cu şase nave, a spus Rabie, fără a oferi mai multe detalii.
 
Cei mai sudici 30 de km ai canalului, unde Ever Given s-a împotmolit, urmează să fie lărgiţi cu 40 de metri spre est şi adânciţi, conform planurilor anunţate anterior.
 
”Acest lucru va îmbunătăţi navigaţia navelor cu 28% în această parte dificilă a canalului”, a spus Rabie. Autoritatea Canalului Suez şi companiile sale dezvoltă întregul proiect, a spus el.
 
Întrebat despre transporturile de combustibil sau petrol iranian care trec prin Canalul Suez, în pofida sancţiunilor SUA asupra vânzărilor de petrol iranian, el a spus: ”Nu există nicio discriminare când vine vorba de pavilion navelor, iar petrolul iranian trece chiar prin canal”.
 
Grupul armat libanez Hezbollah a importat combustibil iranian anul trecut, o mişcare despre care a spus că are ca scop abordarea penuriei. Transporturile au fost direcţionate prin Siria pentru a evita complicaţiile cu sancţiunile.
 
Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa. În 2020, au trecut prin această cale maritimă aproape 19.000 de nave, adică o medie de 51,5 nave în fiecare zi.
 
}n prim[vara anului trecut, nava Ever Given a fost blocaat[ timp ]ndelungat pe Canalul Suez.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările