Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Cel mai bine plătit director: recompensă de 610 milioane de dolari într-un singur an

1
2 Mar 2021 09:14:13
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Directorul general al fondului Blackstone Group, Stephen Schwarzman, a câştigat anul trecut 610,5 milioane de dolari din dividende şi alte recompense, devenind cel mai bine plătit director din industria de private equity.

În plus, câştigurile lui Stephen Schwarzman s-au majorat cu 20% comparativ cu 2019, în pofida impactului pandemiei de COVID-19.
 
Datele oficiale arată că cea mai mare parte a câştigurilor lui Stephen Schwarzman au venit de pe urma participaţiei de 19,3% pe care acesta o deţine la Blackstone. Anul trecut acesta a primit 86,4 milioane de dolari sub formă de recompense şi 524,1 milioane de dolari sub formă de dividende pentru acţiunile sale la Blackstone, scrie Reuters, citat de Agerpres.
 
Potrivit revistei Forbes, averea lui Stephen Schwarzman este în prezent estimată la 22,3 miliarde de dolari.
 
La rândul său, preşedintele fondului Blackstone, Jonathan Gray, a câştigat anul trecut 216,1 milioane de dolari, constând în 123,2 milioane de dolari sub formă de recompense şi 92,8 milioane de dolari sub formă de dividende pentru acţiunile pe care le deţine. Averea sa este evaluată la 4,5 miliarde de dolari.
 
"Politica de recompensare a directorilor Blackstone este legată în mod direct de performanţele investitorilor şi acţionarilor", a declarat un purtător de cuvânt de la Blackstone Group.
 
Alţi directori din industria de private equity au câştigat şi ei sume importante în 2020. De exemplu, preşedintele Apollo Global Management, Leon Black, a câştigat cel puţin 185,2 milioane de dolari în timp ce directorul general Marc Rowan a fost recompensat cu cel puţin 92,6 milioane de dolari. De asemenea cei doi co-fondatori şi în prezent directori generali de la KKR & Co, Henry Kravis şi George Roberts au câştigat 81,3 milioane respectiv 85,4 milioane de dolari, în principal de pe urma participaţiilor pe care le deţin la firma pe care au înfiinţat-o.
 
Fondurile de capital privat sunt de obicei fonduri de investiţii închise care se ocupă cu achiziţionarea de acţiuni la companii private, nelistate pe o piaţa reglementată, urmând ca după o perioadă de câţiva ani fondul să îşi vândă participaţia. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Popescu
2.03.2021, 10:34:48

Vedeti cum este in Occident ? Si la noi directorii din institutiile de stat gen ASF, ANRE, Romatsa, Eximbank, etc. etc. sunt platiti cu salarii de mizerie cam de 10.000 - 20.000 euro/luna.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările