Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Chinezii acuză Apple că le-a furat brevetele şi cer daune uriaşe

6
4 Aug 2020 09:05:01
Autor: Afrodita Cicovschi

Compania chineză specializată în intelgienţă artificială Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology, cunoscută şi sub numele de Xiao-i, a dat în judecată Apple, căreia îi cere 1,4 miliarde de dolari pentru că i-ar fi încălcat brevetele, relatează Reuters, citat de news.ro.

Pe lângă plata despăgubirilor, Xiao-i cere Apple ”să nu mai producă, utilizeze, promită să vândă, să vândă şi să importe” produse care îi încalcă brevetul, a anunţat compania chineză într-o postare pe o reţea de socializare.
 
În reclamaţia înregistrată la o instanţă locală chineză, Xiao-i afirmă că tehnologia de recunoaştere vocală Siri a Apple încalcă un brevet pentru care compania din China a depus cerere în 2004 şi l-a obţinut în 2009.
 
Apple a anunţat într-un comunicat că Siri nu conţine funcţii incluse în brevetul Xiao-i, care, potrivit producătorului de iPhone-uri, are legătură cu jocurile şi mesageria instant.
 
Compania americană a mai arătat că evaluatori independenţi certificaţi de Curtea Supremă Populară au conchis că Apple nu încalcă tehnologia Xiao-i Robot.
 
”Suntem dezamăgiţi că Xiao-i Robot a intentat un nou proces. Aşteptăm cu nerăbdare să prezentăm faptele în faţa curţii şi vom continua să ne concentrăm pe furnizarea celor mai bune produse şi servicii clienţilor noştri din întreaga lume”, arată comunicatul Apple.
 
Procesul marchează continuarea unui litigiu care are loc de aproape un deceniu.
 
Shanghai Zhizhen a dat prima oară în judecată Apple în 2012, în legătură cu tehnologia de recunoaştere a vocii. În luna iulie, Curte Supremă Populată a Chinei a decis că brevetul este valid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Unul dintre „Astia“
4.08.2020, 09:15:07

Buhahahahahahahahahahaha.... maestrii in copiat orice acuza Apple ca le-a furat tehnologia!

+2 (6 voturi)
KalmM
4.08.2020, 09:34:06

Hotul striga: hotii !!!

+2 (2 voturi)
pathfinder
4.08.2020, 10:00:54

Incredibili omuletii galbeni cu ochi oblici. Baaaa, deci astia fura tehnologie la greu si tot ei tipa: hotii?!? Incredibil!!!

+2 (2 voturi)
Vasile Naftuli
4.08.2020, 10:11:20

Marile tribunale internationale sunt in mana "democratilor" si nu cred ca vor primii ceva nedemocratii de chinezi.

-2 (2 voturi)
pathfinder
4.08.2020, 11:13:11

Halatu'! Cat mai e halatu'?

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările