Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Christine Lagarde: Criptoactivele nu înseamnă nimic, nu valorează nimic şi nu se bazează pe nimic

4
23 May 2022 10:33:35
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Epa Efe
Foto Epa Efe

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a reafirmat că valoarea criptoactivelor nu există, că sunt active extrem de speculative şi foarte riscante, scrie politico.eu.

„Criptoactivele sunt foarte speculative, foarte riscante, aşa cum am spus-o în numeroase rânduri”, a declarat Lagarde emisiunii olandeze de televiziune College Tour într-un interviu care va fi difuzat duminică. „Evaluarea mea este că nu valorează nimic. Nu se bazează pe nimic, nu există active care să acţioneze ca o ancoră a siguranţei”, a spus ea, citată de politico.eu
 
La începutul acestei luni, Bitcoin a pierdut 20% din valoare într-o singură săptămână.
 
Lagarde a dezvăluit că nu a investit niciodată în criptoactive, dar fiul ei a făcut-o - cu puţin noroc.
 
Lagarde a abordat, de asemenea, politica monetară, semnalând din nou că BCE este pregătită să majoreze ratele dobânzilor în iulie pentru a combate inflaţia furioasă din zona euro.
 
„Vom opri achiziţiile nete [de obligaţiuni] şi apoi, după câteva săptămâni, vom creşte ratele dobânzilor”, a spus Lagarde. În prezent, se aşteaptă ca achiziţiile de obligaţiuni ale BCE să fie eliminate treptat la începutul celui de-al treilea trimestru, deschizând uşa pentru o creştere a ratei dobânzii în iulie.
 
O creştere de 50 de puncte de bază „nu este ceva ce vă pot spune în acest moment astăzi”, a adăugat ea.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

61.8
23.05.2022, 11:47:38

Nimic=0… Btc/$=30000 … 30000=0.00. (nimic)😳🙈😱😭🤣

0 (4 voturi)
mihai radu
23.05.2022, 12:52:28

Asta nu-i demonstrație,la logică ești 0,o monedă emisă de oricare stat are semnătura guvernatorului,are acoperire pe piața de produse,o vezi,o miroși,o simți și o schimbi în alte valute la fel de vizibile,criptoactivele există doar în calculator,vorba poetului,era pe când nu o vedeam,azi o vedem și nu e !

-1 (1 vot)
61.8
23.05.2022, 12:52:33

👍

+1 (1 vot)
jean valjean din salajean
23.05.2022, 12:39:20

pai si nu e asa? Toate astea sunt mijloace de a face bani pentru unii sau de a pierde pentru altii. Sunt zeci de mii de coduri de-astea. Cu unele e adevarat poti sa platesti pe ici pe colo dar cam atat. La ATM-ul din Dr Taberei de BTC sunt numai baieti in trening slapi cu tatuaje aceiasi pecare-i vezi la Stanleybet sau MAXBET sau orice BET :)) Nu dau dobanda nu dau nimic nu sunt vehicule de refugiu la inflatie la scaderi de bursa etc. E o jucarie a noii tehnologii. Marea lor utilitate si poate unica e ca se misca mult mai usor banii negri.

-1 (1 vot)
Modifică Setările