Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Ciocolata Toblerone va fi produsă în Slovacia în 2023 în ambalaje modificate

0
25 Jun 2022 00:39:08
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ciocolata elveţiană Toblerone, bine recunoscută după profilul triunghiular, va fi produsă nu numai la Berna, ci şi în capitala Slovaciei, Bratislava, din 2023. Din această cauză, etichetarea de pe ambalajul delicatesei populare se va schimba oarecum, deşi cuvântul „Elveţia” va fi în continuare prezent pe acesta, a declarat, vineri, Mondelez International, care deţine fabrici de ciocolată.

„Toblerone este una dintre cele mai cunoscute mărci de ciocolată din lume, fondată în 1908. Are o istorie bogată şi mulţi fani loiali în întreaga lume, iar numărul acestora este în creştere”, declara Olga Dyachenko, reprezentantul pentru relaţii publice şi manager de presă pentru Europa de Est Mondelez International. Ea a explicat că, din cauza „cererii în creştere” pentru Toblerone, firma investeşte în inovare, marketing şi producţie şi intenţionează să investească 28 de milioane de dolari într-o fabrică din Berna, Elveţia, care este „casa” Toblerone, şi un loc de producţie în Bratislava, unde această ciocolată va fi produsă începând cu trimestrul IV al anului 2023.

Cu toate acestea, fabricarea produselor în Slovacia va necesita ajustări ale etichetei de pe ambalaj. Conform reglementărilor elveţiene, ciocolata produsă în afara Elveţiei nu poate fi numită „elveţiană”. „Prin urmare, începând din această vară, vom începe să emitem ambalaje pentru Toblerone, ceea ce va indica faptul că marca este „creată în Elveţia”, a explicat Dyachenko.

După cum notează portalul de informaţii Swissinfo, există mai multe versiuni ale aspectului formei triunghiulare a batoanelor de ciocolată. Unul dintre ei spune că Toblerone a fost inventat după asemănarea Matterhorn-ului în formă de piramidă din Alpi, care este foarte popular în rândul turiştilor din întreaga lume. Potrivit unei alte versiuni, crearea brandului a fost inspirată de spectacolele dansatorilor de varieteu care au construit o piramidă vie la finalul spectacolelor. Marca Toblerone, creată în 1908 de Theodor Tobler şi Emil Baumann, a fost înregistrată la Berna în 1909.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările