Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Citigroup îşi va concedia angajaţii nevaccinaţi. Ce alte companii au luat măsuri similare

4
14 Jan 2022 14:06:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Salariaţii Băncii americane Citigroup mai au la dispoziţie doar ziua de vineri pentru a se vaccina împotriva covid-19, altfel urmând să fie concediaţi, scrie Bloomberg, citată de news.ro.

O foarte mică minoritate din rândul salariaţilor ar putea fi concediată la sfârşitul lunii, după ce este plasată în concediu fără plată până atunci.
 
Cu o zi înainte de expirarea ultimatumului dat de bancă, 99% dintre salariaţii acesteia s-au conformat, a anunţat joi, într-o postare pe LinkedIn, directoarea resurselor umane a grupului cu 70.000 de salariaţi Sara Wechter.
 
Scutiri din motive medicale sau religioase sunt acceptate de către bancă.
 
”În ultima zi, ne aşteptăm ca numărul angajaţilor care nu s-au conformat să scadă şi mai mult”, scrie Sara Wechter.
 
Citigroup este prima mare instituţie bancară de pe Wall Street care aplică consecinţele vaccinării obligatorii.
 
Grupul, cu sediul la New York, a justificat iniţial această dspoziţie prin decizia lui Joe Biden de a impune vaccinarea obligatorie a tuturor salariaţilor care muncesc în baza unor contracte guvernamentale.
 
Această dispoziţie a fost atacată în recurs în justiţie, însă Citigroup a dorit, cu toate acestea, să se conformeze.
 
Citigroup nu este prima întreprindere care concediază salariaţi nevaccinaţi în Statele Unite.
 
Compania aerană United Airlines a concediat 232 de salariaţi în octombrie, din cază că nu s-au vaccinat.
 
CEO-ul United Airlines Scott Kirby a salutat faptul că 99,7% dintre cei 67.000 de angajaţi americani ai companiei au respectat obligaţia de a se vaccina impusă de firmă.
 
Societatea agroalimentară Tyson Foods a adoptat aceeaşi politică şi a obligat 120.000 de salariaţi americani să se vaccneze până la 1 noiembrie.
 
Ea a anunţat că atins un nivel de vaccinare de 96% în rândul angajaţilor.
 
Google pare să vrea să le urmeze exemplul.
 
Conducerea gigantului tech le-a trimis o notă salariaţilor americani, în decembrie, în care îi anunţă că cei care nu se vaccnează până la 18 ianuarie ar putea fi concediaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Vladescu Adrian
14.01.2022, 15:52:06

....CITI este o oficina a pachistanezilor, nu mai are nimic american! Sa se vaccineze!

0 (2 voturi)
Alexe Radu
14.01.2022, 17:56:57

Ghinion Biden , ghinion tovarasi ! Acum vor primi despagubiri cei concediati de catre apostolii vaccinarii . Joi , 13 ianuarie , Curtea Suprema a SUA a blocat ordinul lui Biden privind vaccinarea obligatorie sau testarea in marile companii . ADEVARUL de ce arunci pe piata stiri expirate si neactualizate ?!!! Miroase a manipulare ...

+1 (3 voturi)
Ion_Capsuna
14.01.2022, 19:17:20

Alex, In pofida deciziei Curtii Supreme a US privind obligatia vaccinarii, Citygroup a decis sa impuna vaccinari! Companiile private pot cere angajatilor sa urmeze tot felul de reguli, incluiv vaccinare! Insa multe din acestea sunt acum tirite in procese si platesc despegubiri salariatilor! Prevad ca totul se va intoarce impotriva companiei! Au incercat si altii inainte, cum ar fi liniile aeriene, dar dupa ce mii de angajati nu s-au mai prezentat la lucru si sute de zboruri au fost anulate, pierzind zeci de milioane de dolari, si-au revenit la realitate! Asta se va intimpla si cu astia: se trezesc sau se autofalimenteaza! Un experiment deja esuat!

-36 (40 voturi)
Ion_Capsuna
14.01.2022, 19:09:43

Ha,ha,ha! Va fi doar o chestiune de timp pina va pierde din cifra de afaceri si va "reconsidera'! Intre boicotul care va urma, scaderea calitatii serviciilor datorita lipsei de personal, procese, etc, etc... sper sa decada sever si rapid! Nu au invatat nimic din experientele similare ale liniilor aeriene din US si sistemul sanitar din Franta! Dupa ce au intrat toti astia in blocaje, nu au stiut cum sa o intoarca mai repede! Astia cred ca sunt mai speciali si singura banca de pe planeta! Doar ocompanie care e folosita pt. a face experiente... daca pica...eh, ghinion...!

-37 (39 voturi)
Modifică Setările