Compania Google, acuzată că urmăreşte locaţia utilizatorilor de telefoane, fără acordul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google este acuzată într-un proces din Statele Unite că urmăreşte în mod ilegal locaţiile a milioane de utilizatori de telefoane iPhone şi  Android, chiar dacă aceştia folosesc o setare pentru a preveni acest lucru.

Procesul împotriva Google a fost iniţiat de Napoleon Patacsil la instanţa federală din San Francisco, reclamantul susţinând că gigantul tehnologic a continuat să urmărească locaţia utilizatorilor de telefoane mobile şi după ce aceţştia au oprit urmărirea.

"În ciuda încercărilor utilizatorilor de a-şi proteja confidenţialitatea locaţiei, Google colectează şi stochează datele despre locaţia utilizatorilor, încălcând astfel aşteptările rezonabile ale utilizatorilor de confidenţialitate, contrar reprezentărilor proprii ale Google privind modul în care utilizatorii pot configura produsele Google pentru a preveni astfel de încălcări grave ale confidenţialităţii", se arată în plângerea citată de courthousenews.com.

Reclamantul Napoleon Patacsil susţine că Google a încălcat legea federală prin urmărirea geolocaţiilor individuale fără permisiune, referindu-se la o lege a Comisiei Federale de Comerţ care o numeşte "o practică comercială înşelătoare".

În plus, Patascil susţine că practica încalcă Legea cu privire la protecţia vieţii private din California şi dreptul constituţional la confidenţialitate.

Pe lângă daunele cauzate, Patascil solicită o decizie judecătorească prin care Google să distrugă toate datele capturate din tehnologia de urmărire geolocaţie a reclamantului şi a membrilor clasei.

Urmărirea deplasării oamenilor de către Google a fost descrisă pe 13 august într-un articol al Associated Press, potrivit căruia faptul a fost confirmat de cercetători ai Princeton University.

Reprezentanţii Google nu au răspuns luni solicitărilor de comentarii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite