Aeroflot nu a precizat de la ce companii erau închiriate avioanele respective.
Sancţiunile internaţionale au făcut ca firmele de leasing din Occident să rezilieze contractele pentru peste 500 de aeronave închiriate de companiile aeriene ruse.
Peste 400 dintre ele, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, se aflau în Rusia la acea vreme, iar Moscova a interzis companiilor aeriene să le returneze.
Pentru a se asigura că pot avea în continuare certificate de navigabilitate valabile şi că operatorii aerieni ruşi le pot folosi în continuare, autorităţile ruse au transferat aeronavele în propriul registru al Rusiei.
Între timp, firmele de leasing s-au resemnat, făcând cereri de recuperare a pagubelor de la firmele de asigurare, pentru a încerca să recupereze o parte din valoarea pierdută a aeronavelor.
Cea mai mare reclamaţie a fost făcută de AerCap, cel mai mare locator de avioane din lume, care a depus o cerere de asigurare de 3,5 miliarde de dolari pentru mai mult de 100 de avioane. AerCap nu a răspuns imediat la apelurile Reuters pentru a solicita comentarii.
În aprilie, Moscova anunţa că toate aeronavele străine închiriate vor rămâne în Rusia
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Cum naiba vine asta? Ori stirea care anunta c-au confiscat rusii 400 de avioane, caz in care v-ati facut de cacao ori firmele de leasing sunt in impas si vand chiar si la dusmani.