Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Conducta TAP, prin care gazele naturale din Marea Caspică vor ajunge în Europa, este finalizată în proporţie de 88,8%

3
17 Aug 2019 12:13:06
Autor: News.ro

Proiectul Trans Adriatic Pipeline (TAP) era finalizat în proporţie de 88,8%, la sfârşitul lunii iulie, arată datele actualizate publicate pe site-ul consorţiului TAP AG.

Proiectul TAP, în valoare de 4,5 miliarde de euro, este unul dintre proiectele energetice prioritare pentru Uniunea Europeană (UE). Proiectul prevede transportul gazelor din Shah Deniz 2, către ţările UE.

TAP continuă în prezent faza de construcţie a proiectului şi, în fiecare zi, sute de metri din proiect sunt curăţaţi şi pregătiţi în conformitate cu etapele şi programul de construcţie, potrivit companiei.

Procentul de realizare include tot domeniul de inginerie şi aprovizionare, precum şi progresul pe cele 12 etape de construcţie a conductelor onshore, construcţia instalaţiilor de la sol (staţii de supapă, staţii de compresie şi terminal de recepţie a conductelor), precum şi construcţii offshore şi instalarea conductelor.

Cu o lungime de 870 de kilometri, gazoductul Trans-Adriatic Gas Pipeline (TAP) face parte dintr-un proiect mai amplu în valoare de 40 de miliarde de dolari şi o lungime de peste 3.500 de kilometri, denumit Coridorul Sudic de Gaze, care va permite transportul a peste 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an de la zăcământul Shah Deniz II din Marea Caspică până în Italia, trecând prin Georgia, Turcia, Grecia, Albania şi Marea Adriatică.

Conectându-se la conducta Trans Anatolian (TANAP) de la graniţa greco-turcă, TAP va traversa Grecia de Nord, Albania şi Marea Adriatică înainte de a veni pe uscat în sudul Italiei pentru a se conecta la reţeaua italiană de gaze naturale.

Proiectul se află în prezent în faza de construcţie, care a început în 2016.

În anul 2020, când este programată să aibă loc prima livrare de gaze spre Europa, TAP va fi primul gazoduct non-rusesc care va aproviziona Europa, după conexiunea Medgaz, care în anul 2011 a început să livreze gaze din Algeria în Spania.

Acţionarii TAP includ BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) şi Axpo (5%).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

IonIon Codreanu
17.08.2019, 13:23:42

Excelentă veste! Cu cât mai multe surse de aprovizionare, cu atât ai sigură este aprovizionarea și prețul de achiziție este mai mic, datorită concurenței între furnizori.

foarte atent
17.08.2019, 17:14:24

daca trece prin Turcia e ca si cum ar fi Rusia !!

A4___ A4___
18.08.2019, 00:06:08

si uite asa Italia +gretzzilor nu le mai pasa de nebunii din balcani.............si-autras conducta d egaz ca si germani si ii doare fix in bashka:) rmana idiotii ca romania cu cimpuri caste de gaze dar lipsa de toate ( technika technologie resurse ecponoimice vointa politica) Ukraina veshnika pierzatoar ein fata rusiei ..............fain fishior..........