Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Croaţia spune că regiunile sale vor atinge nivelul mediu de dezvoltare al ţărilor UE până în 2030

0
24 May 2022 02:17:14
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prim-ministrul Republicii Andrey Plenkovich a remarcat că potenţialul fiscal al statului a crescut cu 78% în ultimii trei ani.

Regiunile croate ar trebui să atingă nivelul mediu de dezvoltare al ţărilor Uniunii Europene până în 2030. Această opinie a fost exprimată luni în timpul unei călătorii în judeţul Lichko-Sensky (o unitate administrativ-teritorială a ţării în partea de nord-vest) de către prim-ministrul republicii Andrei Plenkovic.

„Graţie politicii de dezvoltare regională şi de coeziune a UE, regiunile croate vor atinge nivelul mediu de dezvoltare al ţărilor comunităţii europene până în 2030”, a subliniat Plenkovic.

În acelaşi timp, şeful guvernului croat a atras atenţia asupra dinamicii de dezvoltare a regiunii pe care a vizitat-o.

„În procesul de descentralizare, această regiune a devenit mai puternică din punct de vedere al funcţionalităţii în ultimii trei ani, potenţialul său fiscal a crescut cu 78%”, a spus Plenkovic. „Cooperarea dintre regiune şi guvern este, de asemenea, eficientă şi puternică, deoarece e dovedită, în special, de faptul că, în timpul crizei pandemice, 5.000 de locuri de muncă au fost salvate de 1.144 de angajatori cu fonduri de la bugetul de stat”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările