Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Cum concurează Volkswagen cu Tesla

2
2 Dec 2017 11:39:36
Autor: Afrodita Cicovschi

Divizia VW va dezvolta iniţial cinci modele electrice, urmând să concureze producătorul american Tesla cu gama de vehicule I.D. Marca Volkswagen promite o redresare mai rapidă cu ajutorul modelelor electrice.

Volkswagen promite o accelerare a măsurilor de redresare, cu ajutorul vehiculelor electrice, în condiţiile în care reducerea costurilor şi extinderea gamei de SUV-uri contribuie la creşterea profitului, transmite Bloomberg.

Divizia VW va dezvolta iniţial cinci modele electrice, urmând să concureze producătorul american Tesla cu gama de vehicule I.D. Planul va fi susţinut de creşterea marjei de profit, care va atinge, potrivit estimărilor companiei, 4%-5% din vânzări până în 2020, peste previziunea anterioară de cel puţin 4%.
 
”Vom acelera în  continuare realinierea Volkswagen, vom continua modelul mondial de dezvoltare şi ofensivă pe segmentul electric, vom lucra din greu pentru reducerea costurilor. Ştim ce provocări avem în faţa noastră”, a afirmat Herbert Diess, directorul general VW.
 
Refacerea profitului VW este vitală pentru ca cel mai mare producător din lume să lase în urmă scandalul emisiilor automobilelor diesel şi să dispună de fondurile necesare pentru a participa la trecerea industriei auto către vehiculele electrice şi noile servicii digitale. Marca VW asigură peste jumătate din livrările globale de vehicule ale grupului VW şi dezvoltă tehnologie pentru alte mărci ale grupului, între care se află Audi, Skoda şi Seat.
 
VW va investi 22,8 miliarde de euro în următorii cinci ani, între care circa 6 miliarde de dolari în tehnologii noi şi dezvoltarea de automobile electrice. O mare parte din aceste fonduri vor fi alocate gamei I.D..
 
VW va oferi în Europa un model hatchback integral electric în 2020, la un preţ comparabil cu versiunea diesel a celui mai bine vândut model ,Golf, care va fi urmat de SUV-ul I.D. Crozz pe piaţa americană. Compania are ca obiectiv vânzarea de 100.000 de vehicule integral electrice sau hibride-electrice în 2020.
 
Pentru 2017, marca VW anticipează vânzări de peste 6 milioane de vehicule.
 
Pentru generarea de fonduri necesare finanţării dezzvoltării automobilelor electrice, VW va extinde gama de SUV-uri la 20 de modele până în 2020, anticipând că vehiculele respective vor reprezenta 40% din volumul vânzărilor, la momentul respectiv. În aceeaşi perioadă, compania germană va lansa pe piaţa chineză peste 10 automobile integral sau parţial electrice.
 
VW vrea să devanseze Tesla şi să devină lider pe piaţa automobilelor electrice, cu vânzări de 1 milion de vehicule integral electrice la nivel global, până în 2025, potrivit planurilor prezentate anterior.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

IonIon Codreanu
2.12.2017, 14:26:22

Europa se va impune și în domeniul vehiculelor electrice. La automobile au fot totdeauna fruntea, ei le-au creat dezvoltat:. Americanii au avut doar cantitate... Ca în toate, de altfel! Se pricep să fabrice mult și relativ ieftin. Ceea ce nu-i rău! Dar... nu pot produce în serie Leonardo da Vinci...

marmotul marmotul
3.12.2017, 03:06:29

Și nici nu pot falsifica rezultatele testelor de noxe atât de bine ca nemții...

Modifică Setările