Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Cum poţi cumpăra o insulă întreagă la preţul unei case şi de ce ai nevoie de un „bilet roz”

7
4 Jul 2021 14:29:16
Autor: Afrodita Cicovschi

Un stat european permite de ani buni localnicilor, dar şi străinilor, să cumpere câte o insulă, anunţurile fiind publicate periodic pe site-urile de specialitate. Iar preţurile sunt deseori ademenitoare, mult mai mici decât ale unor imobile din New York sau Europa Occidentală.

Insulele greceşti reprezintă simbolul statutului suprem. Ele sunt considerate a fi relativ accesibile printre cei bogaţi şi faimoşi, costând doar două milioane de dolari - mai puţin decât o cabană de schi în Aspen sau proprietăţi în partea de est a oraşului New York. Unele insule private din Grecia sunt disponibile la liber.
 
În privinţa naţionalităţii, orcine poate deveni proprietar de insulă. Singurele excepţii apar la achiziţionarea unei insule în apropierea unei frontiere naţionale sau a unui teren militar. Cetăţenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naţionale, potrivit site-ului greekcitytimes.com
 
Pentru ca oricine să poată cumpăra proprietăţi în Grecia, trebuie să obţină un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt uşor de achiziţionat şi pot fi emise la orice birou fiscal cu paşaport valabil. În plus, fondurile pentru toate proprietăţile achiziţionate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un "bilet roz" care arată de unde provin fondurile. În cazul în care nu se ştie de unde provin banii sau dacă nu există un bilet roz, guvernul îşi va asuma banii drept venit şi îi va impozita în consecinţă.
 
Cumpărătorii străini trebuie să-şi angajeze un avocat local, care să aibă cunoştinţe solide despre dreptul funciar şi imobiliar. În plus, documentele implicate în achiziţionarea unei insule private sunt în limba greacă, deci este necesar să existe expertiza cuiva care poate traduce şi descifra birocraţia.
 
Insula privată Rinia se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său. Insula Skyros este uşor accesibilă prin Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena prin zboruri interne şi internaţionale, precum şi cu hidroavionul şi cu elicopterul. 
 
Insula Rinia este plată şi acoperită în principal cu cedri de înălţime moderată. Principalele părţi ale teritoriului sunt straturi de argilă stâncoasă. Apele sale sunt albastre, cristaline şi unice. 
 
O lege a fost adoptată şi semnată pe 8 august 2014 privind restricţii de construcţii aplicabile "terenurilor forestiere private” şi zonelor rurale pentru a acorda dezvoltarea proiectelor turistice.
 
Prin urmare, potrivit agentului imobiliar, insula este subvenţionată pentru dezvoltarea construcţiilor pe întreaga sa suprafaţă. 
 
Pot fi construite mici hoteluri, bungalouri, vile pe o suprafaţă de 550.000 de metri pătraţi. 
 
Frumoasa insulă St. Athanasios se află în Golful Corint, la 2,4 kilometri de oraşul Itea şi la mică distanţă de Delphi, staţiunea de schi Parnassos şi portul istoric Galaxidi. În prezent este listată pentru 220.000 de euro. 
 
 
Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, i-a avut ca oaspeţi pe Winston Churchill şi The Beatles. Este localizată în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetaţie ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Preţul este la cerere. 
 
 
Numită Nissos Makri, insula privată se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri.
 
 
Insula Kato Antikeri se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee, având 272 acri, şi este potrivită pentru investiţii. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Luca Adrian
4.07.2021, 14:48:33

Grecia este un stat falimentar..... Isi vinde insulele,asa cum Romania isi vinde pamantul agricol la straini.

-3 (7 voturi)
Andrei Adrian
4.07.2021, 15:08:26

Grecia da mai multe ajutoare sociale (si sporuri pe motive ridicole la salariatii de la stat) decat Romania. Ah, era sa uit, mai da si "pensii speciale"... State falimentare sunt multe, doar in zona euro sunt doua, daca te uiti prin lumea larga sunt vreo 20.

+4 (4 voturi)
tac tic
4.07.2021, 15:59:56

Grecia are cca 450 de insule in adevaratul sens al cuvantului. Dintre acestea, doar 227 sunt locuite, restul fiind pustii. Daca consideram ca "insule" orice ciot de stanca sau petec de pamant iesit din mare, atunci Grecia numara peste 6000 de asemenea "insule", majoritatea in Marea Egee si Marea Ionica...:) Despre asta vorbim...

-6 (8 voturi)
mihai radu
4.07.2021, 16:29:30

Luca Adrian,un stat nu poate da faliment,nu are cum,oamenii trăiesc,muncesc,se descurcă mai bine sau mai rău,dar există în limitele acelui stat,ca un exemplu,în Zimbabwe o pâine costă 50.000 dolari locali și viața merge mai departe !

-3 (5 voturi)
Toader Aileanei
4.07.2021, 16:36:13

Romanii dau publicitate la insulele grecesti si, probabil, grecii sau altii dau la pamanturile romanesti. Intelegeti smecheria? Totul se scoate la vanzare, puterea banului dicteaza politica unor tari.

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările