Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

De ce Bill Gates nu este un fan al criptomonedelor: „Îmi place să investesc în lucruri care au rezultate valoroase”

3
22 May 2022 12:32:35
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, în prezent a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 125 de miliarde de dolari, a declarat, în timpul unui schimb de replici Ask Me Anything pe Reddit, că nu deţine nicio monedă digitală, relatează Forbes.

„Îmi place să investesc în lucruri care au rezultate valoroase. Valoarea companiilor se bazează pe modul în care acestea fac produse grozave. Valoarea cripto este exact ceea ce o altă persoană decide că altcineva va plăti pentru asta, aşa că nu adaugă la societate ca alte investiţii”, a spus el.
 
Gates şi-a exprimat anterior un oarecare scepticism cu privire la Bitcoin. Într-un interviu acordat în luna februarie agenţiei Bloomberg, miliardarul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la oamenii obişnuiţi care se lasă atraşi de frenezia Bitcoin.
 
Probabil că are dreptate. Piaţa criptografică se află în cădere liberă după prăbuşirea stablecoin TerraUSD săptămâna trecută, antrenând cu ea şi alte monede digitale. Bitcoin a scăzut cu 27% în această lună, în timp ce Ethereum a regresat cu 36%.
 
„Dacă ai mai puţini bani decât Elon, probabil că ar trebui să ai grijă” , a spus el în februarie.
 
Gates a abordat o gamă largă de subiecte în timpul AMA. El a negat din nou teoria aberantă a conspiraţiei conform căreia vrea să urmărească oamenii prin implantarea de microcipuri în capul lor prin intermediul vaccinurilor.
 
„De ce aş vrea să ştiu unde sunt oamenii? Ce aş face cu informaţiile?” a precizat sursa citată.
 
În ceea ce priveşte întrebarea dacă miliardarii ar trebui să plătească mai multe taxe, Gates, care a spus anterior că va plăti mai multe taxe, a avertizat că o creştere prea mare ar putea duce la mai mulţi evazivi de impozite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Curcubitaceu Progresist
22.05.2022, 14:12:04

Nu-și bate el capul cu Bitcoin, că nu te obligă autoritățile să cumperi criptomonezi. El merge la sigur cu vaccinurile, mort-copt, pe alea Ursula îți dă miliardele. Dosarul Microsoft din România nici să nu îl mai amintim, i-a arestat Kovesi pe toți de la Bill Gates in jos....

-16 (16 voturi)
61.8
22.05.2022, 16:08:03

Foarte bine… Fiecare cu teoria lui…dupā teoria EW. graficul Bitcoin aratā cā…am avut cinci valuri in crestere…val impulsiv unu …acum urmeazā un timp de corectie ABC val doi…dupā asta ar trebuui sā urmeze valul trei in crestere parabolicā…peste sutā de mii € minim…pārerea mea. Cardano…Ada un proiect deschis foarte interesant …pretul actual la fel…pārerea mea.

'Rectal Fecalescu
22.05.2022, 16:36:32

De ce Bill Gates nu este un fan al criptomonedelor: „Îmi place să investesc în lucruri care au rezultate valoroase cum ar fi vaxurile phizer” X)))))))))

Modifică Setările