articolul anterior articolul urmator

De ce s-au prăbuşit aeronavele Boeing 737 Max: piloţii au descoperit un nou defect de proiectare ce destabilizează sistemul de control

11
27 Jun 2019 04:38:00
Autor: George-Andrei Cristescu, Cristina Ene

11 Comentarii

Markus Roman
27.06.2019, 06:11:14

Si pana la urma nu se poate monta pe aceasta pacoste de avion un intrerupator prin care pilotii sa poata deconecta super-sofisticatul acela de computer care vad ca are rolul principal de a prabusi avionul, ca sa poate pilotii sa preia comanda manuala totala? Sau sa puna un rahat de contact cu mercur care la o inclinatie a avionului peste un anumit unghi considerat periculos sa deconecteze nemaipomenitul computer amerloc ucigas? Dupa cum vad, avioanele acestea sunt mai nesigure decat cele Farman din primul razboi mondial. Barem alea picau ori ca batea vantul prea tare, ori ca erau prosti pilotii, dar nu picau ptr ca asa ii venea pe chelie computerului de bord.

+2 (4 voturi)
Markus Roman
27.06.2019, 06:13:16

Cred ca aceste avioane ar fi mai bine sa fie rebotezate: Boeing 737 Shit.

+2 (6 voturi)
Adrian Panaitescu
27.06.2019, 09:07:46

Baietii nici acum nu stiu clar DE CE au cazut acele avioane. Din ce mai descopera si dau publicitatii este clar ca sunt depasiti de situatie. Da, miros ca e ceva legat de MCAS dar nu stiu sa puna punctul pe I si sa renunte la MCAS e imposibil. Este strigator la cer insa cum firma producatoare are tupeul sa preseze sa le ridice de la sol desi evident NU STIE ce le-a facut sa cada din prima. Ei recomandau aceasta ridicare de la sol INAINTEA acestei descoperiri. Deci NU STIAU ce face avioanele sa cada, STIAU ca o iau razna dar PRESAU sa le repuna in productie de bani. E revoltator.

+3 (3 voturi)
Gicu Gicu
27.06.2019, 09:09:34

din cauza ca airbus a prins o oferta de 200 de avioane deoarece au releaseuit primii noul model de avion, boeing a dat skip la construirea unui nou model de avion ca si cei de la airbus ci s-au gandit sa il modifice pe actualul. Asa ca l-au modificat dar dupa noile modificari avionul avea un dezechilibru, o lua singur in sus asa ca s-au gandit sa corecteze eroarea din soft si nu fizic cum ar fi trebuit. Iar softul se pare ca nu l-au facut bine. Ce e bine de retinut este ca problema chiar daca e softul acela, nu de acolo a inceput, ci de la faptul ca au salivat dupa bani si nu au vrut sa se lase mai prejos decat airbus asa incat au proiectat un avion modificat eronat si apoi au incercat sa il peteceasca cu un soft. Este documentar pe tema asta.

+4 (6 voturi)
Argon Litium
27.06.2019, 09:16:24

Gicu Gicu daca nu bagi si cu Soros nu ai spus nimica

-3 (5 voturi)