Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Decizie radicală în Londra: Angajaţii bursei de metale nu mai au voie să consume alcool în timpul programului

2
16 Jun 2019 14:52:59
Autor: Afrodita Cicovschi
Sursa FOTO London Metal Exchange
Sursa FOTO London Metal Exchange

Prestigioasa Bursă de metale din Londra (London Metal Exchange - LME) a anunţat vineri că a decis să interzică traderilor săi să mai consume alcool în timpul zilei, punând capăt unei practici care datează din epoca victoriană, informează CNN.

LME, care a aniversat 142 de la înfiinţare, a confirmat în mod oficial că a fost luată o decizie potrivit căreia "personalul care lucrează în ringul bursier nu ar trebui să consume alcool înainte de a face tranzacţii", a declarat un purtător de cuvânt al bursei pentru AFP, scrie CNN.
 
London Metal Exchange este ultima bursă europeană care găzduieşte tranzacţii cu strigare, într-un spaţiu amplasat în birourile sale din inima City-ului londonez, botezat "inelul" ('the ring'), unde traderii fac comenzi de pe un cerc de canapele roşii.
 
Potrivit agenţiei Bloomberg, prin această decizie LME încearcă să pună capăt unei reputaţii negative, întreţinută printre alţii de controversatul Nigel Farage, care şi-a petrecut viaţa profesională în sălile de trading de la LME, şi care nu încetează să povestească experienţele sale cu iz bahic, înainte de a intra în politică şi a deveni un susţinător fervent al Brexitului.
 
LME pare decisă să îşi modifice practicile, într-un mediu financiar dominat încă de bărbaţi şi renumit pentru atitudinea sa sexistă. În luna aprilie bursa a adoptat un nou cod de conduită care interzice membrilor săi să organizeze petreceri în localuri de gen cluburi de striptease sau cazinouri. Ulterior, în luna mai LME a ales-o pe Gay Huey Evans, prima femeie care ocupă funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al LME.
 
Bursa de metale din Londra este una din cele mai importante burse de metale din lume, stabilind preţuri de referinţă valabile la nivel global pentru metale neferoase (în principal cupru, aluminiu, plumb, zinc, nichel şi cositor). 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Guenther Mann
16.06.2019, 18:12:00

oare cand se va aplica aceasta restrictie si in parlamentul brexitanic?

Katanga
16.06.2019, 19:49:03

Se va aplica trei zile mai tarziu dupa ce se aplica in Sparlamentu' Miticilor.

+1 (1 vot)