Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Desemnat preşedinte al Daimler, Zetsche renunţă la funcţie: După 40 de ani de muncă sunt privit ca o povară, nu ca o valoare

4
27 Sep 2020 08:36:37
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Deutsche Welle
Foto Deutsche Welle

Dieter Zetsche, fost director general al grupului Daimler, nu va mai încerca să devină preşedinte al consiliului de supraveghere al producătorului auto german, din cauza opoziţiei unora dintre acţionari.

Zetsche, în vârstă de 67 de ani, fost CEO al grupului care deţine brandul Mercedes-Benz, urma să preia rolul de preşedinte al boardului de directori, care în Germania este cunoscut sub numele de consiliu de supraveghere.
 
”Desigur, mi-ar fi plăcut îndeplinesc acest rol. Consider că aş fi făcut-o bine. Dar în cele din urmă am decis să nu o fac, să renunţ la această oportunitate”, a afirmat Zetsche într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters, citat de news.ro.
 
”Acceptăm decizia dr. Zetsche cu mare respect”, a declarat un purtător de cuvânt al Daimler.
 
Zetsche a spus că cei mai importanţi investitori ai grupului Daimler l-ar fi susţinut ca succesor al lui Manfred Bischoff, dar că alţi acţionari s-ar fi opus.
 
”Faptul că după 40 de ani de muncă nu sunt privit de către unii ca fiind o valoare, ci ca o povară, nu am nevoie de acest lucru”, a explicat acesta.
 
Zetsche, care a fost şi şeful Mercedes-Benz,, urma să îl înlocuiască pe Bischoff la adunarea generală anuală a acţionarilor programată să aibă loc pe 31 martie 2021.
 
La începutul acestei luni, Daimler a convenit să plătească 2,2 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii din Statele Unite referitoare la emisiile automobilelor diesel şi pentru acoperirea despăgubirilor solicitate de 250.000 de proprietari de vehicule.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Michael Lang
27.09.2020, 16:36:58

Cinste pentru curajul de a fi OM !!!

0 (2 voturi)
Tomescu Tom
27.09.2020, 16:41:59

Acum ...pe bune .... Omul ăsta nu are casă , masă ..familie , nevastă. copiii , nepoți ? Nu are viață de familie ? Vede în fața ochilor doar bani, avere, putere ..influență pe toate planurile ? Peste o perioadă de timp ... nimeni nu-și va aduce aminte de el ... Va fi doar un nume scrijelit pe o bucată de piatră .....fără nici o semnificație ...pentru nimeni ...

0 (2 voturi)
Beta Alfa
27.09.2020, 19:46:59

@TT Foarte corecta opinia Dumneavoastra dar pentru unii prinsi in angrenajul corporatist viata se reduce dupa un timp la nenorocita de corporatie respectiva. Trist dar adevarat.

mitru mitru
27.09.2020, 19:01:36

tare omu' (l-am vazut la un salon auto la Paris, prin 2012 parca)

Modifică Setările