Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Directorii unei mari bănci îşi pot lua liber oricât doresc: „Promovăm odihna şi refacerea”

0
16 May 2022 08:08:26
Autor: Afrodita Cicovschi

Directorii uneia dintre cele mai cunoscute bănci internaţionale îşi pot lua liber oricât doresc, în cadrul unei noi scheme de „vacanţă flexibilă”, pentru a promova „odihna şi refacerea”, potrivit unei note interne citată de publicaţia The Telegraph, transmite Reuters.

Nota Goldman Sachs de pe Wall Street afirmă că, de la 1 mai, nu va exista nicio limită pentru concediile plătite, iar personalul superior îşi poate ”lua concediu atunci când este necesar, fără să fie nevoie de stabilirea unor zile de vacanţă”, a adăugat ziarul.
 
Toţi angajaţii sunt aşteptaţi să îşi ia cel puţin 15 zile de concediu pe an începând cu luna ianuarie, cu cel puţin o săptămână de zile consecutive de pauză, potrivit noteri adresate angajaţilor.
 
Goldman Sachs nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
 
Această schimbare este semnificativă pentru băncile de pe Wall Street, ai căror angajaţi lucrează un număr extrem de mare de ore.
 
Decizia survine la aproximativ două luni după ce un grup de analişti ai Goldman Sachs, aflaţi în primul an de muncă, s-au plâns în martie că sunt suprasolicitaţi şi au ameninţat că vor renunţa la locurile de muncă în termen de şase luni, dacă condiţiile nu se vor îmbunătăţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările