Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Economia Chinei a crescut mai mult în  pandemie decât înainte

0
18 Jan 2021 08:36:02
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

China a fost puternic marcată de pandemie în primul trimestru al anului trecut, perioadă în care numărul de cazuri de coronavirus pur şi simplu explodase. Acest lucru nu a împiedicat-o însă să înregistreze creşteri ale economiei mai mari decât înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19.

A doua cea mai mare economie a lumii a surprins mai toţi analiştii cu o viteză de recuperare semnificativ mai mare decât cea anticipată, după ce economia mondială a fost blocată succesiv de crizele sanitare, dar şi după un an în care tensiunile cu SUA au ajuns la apogeu, scrie Biziday.
 
Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 6,5% faţă de anul anterior în trimestrul al IV-lea, iar pe întreg anul 2020 China a înregistrat o creştere de 2,3%, fiind singura economie majoră a lumii care nu numai că evită o contracţie, dar înregistrează chiar o creştere.
 
Acest lucru este datorat în special industriei, care în decembrie a înregistrat o creştere anuală de 7,1%. În schimb, consumul intern a crescut cu doar 4,6%, mult sub prognozele economiştilor.
 
China reuşeşte astfel să recupereze integral căderea de 6,8% din primele trei luni ale anului 2020 şi să revină la un nivel de creştere mai mare decât înainte de izbucnirea pandemiei.
 
Pentru 2021, estimările proiectează o creştere economică a Chinei de peste 8%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările