Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Economia Europei, în dublă recesiune

1
5 May 2021 08:26:10
Autor: Afrodita Cicovschi

Economia zonei euro a fost puternic afectată de un nou val de pandemie în primul trimestru, acesta readucând-o în recesiune în perioada ianuarie-martie, când produsul intern brut s-a contractat cu 0,6%.

Cea mai mare economie europeană, cea a Germaniei, a scăzut cu 1,7%, deşi acest lucru s-a datorat parţial creşterii TVA, întrucât o reducere temporară a expirat la sfârşitul anului 2020. Au existat câteva raze de lumină, cu unele economii naţionale precum cea a Franţei, care a crescut cu 0,4%. În ciuda ştirilor proaste de acum, campaniile de vaccinare se accelerează în Europa şi se aşteaptă ca economiile să îşi reia creşterea în următoarele trimestre.
 
În timp ce economiiile Occidentului sunt divizate de ratele de vaccinare, Asia se confruntă şi ea cu situaţii contrastante cauzate de diferitele abordări în gestionarea pandemiei. Economiile Chinei şi Hong Kong-ului, care au reuşit să oprească răspândirea virusului, cresc în mod puternic, în timp ce India este devastată de un imens val de pandemie care îi copleşeşte spitalele.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
5.05.2021, 11:09:40

Sunt doi muribunzi economici în zona noastră: Europa de Vest şi Rusia. Să sperăm că nu vom muri şi noi o dată cu ei.....

-10 (10 voturi)
Modifică Setările