Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Economia Indiei a depăşit China şi înregistrează cea mai rapidă creştere a PIB

2
8 Feb 2016 16:23:34
Autor: Florel Manu
India înregistrează cea mai mare creştere a PIB dintre marile economii ale lumii
India înregistrează cea mai mare creştere a PIB dintre marile economii ale lumii

Produsul Intern Brut al Indiei a avansat cu 7,3% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, acesta fiind cel mai rapid ritm de creştere înregistrat de marile economii ale lumii.

Performanţa Indiei este peste cea a Chinei,  unde ritmul de creştere al PIB  a încetinit la 6,8% în 2015. În aceste condiţii, biroul de statistică din India se aşteaptă la o creştere economică de 7,6% pentru anul fiscal încheiat în martie, ritm mai rapid decât cel din China, unde autorităţile anticipează creştere apropiată de 7% pentru aceeaşi perioadă, potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Statistica din India a revizuit pozitiv şi datele raportate anterior pentru trimestrele aprilie-iunie şi iunie-septembrie, la 7,7% în ambele perioade. Datele raportate privind economia Indiei au fost în linie cu aşteptările economiştilor consultaţi de Reuters.

Cifrele raportate de China trebuie, totodată, privite cu scepticism, în contextul în care mulţi economişti suspectează că cea mai mare economie asiatică are un ritm de creştere a PIB mai lent decât raportările oficiale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

x cogito ergo sum
8.02.2016, 16:40:40

Astia nu sunt cei care-si ard mortii pe malul fluviului Gange arunca apoi cenusa in apa si se imbaiaza apoi in ea cu milioanele ? Civilizati n-am ce zice .

Adrian Foangă
8.02.2016, 16:47:48

China are un PIB de vreo 2-3 ori mai mare decat la Indiei, nu se pot compara cele doua tari. India a crescut mai mult pentru ca este una din cele mai inapoiate tari, are de unde creste... dar China este mult peste India la orice capitol si diferentele se vor accentua in viitor.

Modifică Setările