Efectele falimentului din Detroit: case vândute la preţuri începând de la 1.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumpărătorii trebuie să reabiliteze rapid casele din Ditroit, iar în şase luni trebuie să fie locuite, în caz contrar urmând să piardă proprietatea, dar şi banii plătiţi FOTO Reuters
Cumpărătorii trebuie să reabiliteze rapid casele din Ditroit, iar în şase luni trebuie să fie locuite, în caz contrar urmând să piardă proprietatea, dar şi banii plătiţi FOTO Reuters

Primăria oraşului american Detroit, aflat în faliment, a lansat un site online prin intermediul căruia vrea să vândă la licitaţie o parte dintre cele 16.000 de locuinţe vacante pe care le deţine, la preţuri începând de la 1.000 de dolari, potrivit CNN.

Portalul BuildingDetroit.org a fost lansat luni şi prezintă, pentru început, 15 locuinţe a căror vânzare va începe la 5 mai. Primăria, care a intrat în posesia acestora în contul taxelor neplătite de proprietari, vrea să vândă câte o casă pe zi.

Cumpărătorii trebuie să reabiliteze rapid casele, iar în şase luni trebuie să fie locuite, în caz contrar urmând să piardă proprietatea, dar şi banii plătiţi. 

Multe dintre cartierele din Detroit, oraş aflat în declin economic de mai multe decenii, au fost lovite puternic în perioada crizei financiare şi nu reuşesc încă să-şi revină, afectate şi de intrarea primăriei din Detroit în faliment anul trecut.

Licitaţiile sunt deschise doar locuitorilor din statul american Michigan, precum şi companiilor fără istoric de încălcare a reglementărilor privind taxele şi construcţiile.

Primăria oraşului Detroit a cerut în iulie anul trecut protecţia sub legea falimentului în SUA, solicitarea fiind acceptată în decembrie de tribunal. Acesta este cel mai mare faliment al unei municipalităţi din istoria Statelor Unite, datoriile fiind estimate la 18-20 de miliarde de dolari. 

Ca urmare a declinului economic, în oraş se află zeci de mii de clădiri şi terenuri abandonate. Administratorul Detroit în procesul de faliment, Kevyn Orr, se aşteaptă ca oraşul să iasă din faliment spre sfârşitul verii sau în toamna acestui an.


Mai puteţi citi: 

Falimentul oraşului Detroit i-a pus în alertă pe slovaci. Veştile despre falimentul oraşului Detroit, fostă capitală americană a automobilului, a stârnit teamă în Slovacia, cel mai mare producător de automobile pe cap de locuitor din lume.

Falimentul Detroitului, rezultatul planului de îmbogăţire a elitelor financiare. Mai multe emailuri schimbate între oficialii oraşului Detroit şi dezvăluite de presa americană oferă dovezi ale unor discuţii premergătoare falimentului oraşului, care ar fi o strategie de îmbogăţire a consilierilor însărcinaţi cu procedurile legale.

Acoperit de buruieni, Detroit şi-a cerut intrarea în insolvenţă. Iluminatul public funcţionează doar în anumite cartiere, iar peste 75.000 de case sunt abandonate. Detroit şi-a pierdut aproape două treimi din populaţie, o mare parte din oraş e acoperit de buruieni, iar joi a devenit cel mai mare oraş american care şi-a cerut intrarea în faliment. Asta, pentru că deja a acumulat datorii în valoare de 18,5 miliarde de dolari. Totuşi, o judecătoare din Michigan a respins solicitarea de faliment, afirmând că măsura ar reduce pensiile, protejate prin lege, şi ar încălca constituţia statului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite