Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Elon Musk anunţă că oferta sa de preluare a reţelei Twitter este temporar suspendată. Care este cauza

0
13 May 2022 14:02:49
Autor: Melania Agiu
FOTO: SHUTTERSTOCK
FOTO: SHUTTERSTOCK

Elon Musk a anunţat, vineri, că îşi suspendă teporar oferta de a achiziţiona Twitter, la câteva săptămâni după ce a fost de acord să cumpere compania americană cu 44 de miliarde de dolari, transmite CNN.

„Acordul Twitter este temporar în aşteptare, în aşteptarea detaliilor care să susţină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puţin de 5% dintre utilizatori”, a scris Musk pe Twitter.
 
Ştirea a făcut ca acţiunile Twitter să scadă cu peste 20% în tranzacţiile înainte de piaţă.
 
În tweet-ul său, Musk a făcut legătura cu un raport Reuters care spunea că Twitter a dezvăluit luni într-un dosar că acele conturi false sau spam-uri reprezentau mai puţin de 5% din utilizatorii activi zilnici monetizabili ai Twitter în primul trimestru.
 
Cel mai bogat om din lume şi directorul executiv al Tesla Inc spusese că, dacă va achiziţiona Twitter, ar face din eliminarea „boţilor de spam” de pe platformă una dintre priorităţile sale.
 
Chiar dacă Musk a lucrat pentru a asigura finanţare pentru preluare, speculaţiile cu privire la încheierea înţelegerii au fost răsucite de când consiliul de administraţie al Twitter a acceptat oferta pe 26 aprilie.
 
Marţi, Musk a ţinut titlurile de ziarelor după ce a anunţat că îi va permite fostului preşedinte Donald Trump să revină pe Twitter odată ce preluarea va fi finalizată. Contul lui Trump a fost eliminat definitiv după atacul adepţilor săi asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021.
 
Compania estimase la începutul acestei luni că respectivele conturile false sau spam reprezentau mai puţin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici în primul trimestru. De asemenea, a mai spus că se confruntă cu mai multe riscuri până la încheierea acordului cu fondatorul SpaceX, inclusiv dacă agenţii de publicitate vor continua să cheltuiască pe Twitter
 
Pe 25 aprilie, conducerea Twitter a căzut de acord să vândă reţeaua socială lui Elon Musk. „Libera exprimare este piatra de temelie în funcţionarea democraţiei iar Twitter este piaţa digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanităţii sunt dezbătute”, a spus Musk într-un comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările