Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Elon Musk, dat în judecată de acţionari ai Twitter. Ce acuzaţii i se aduc

0
27 May 2022 09:09:03
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Miliardarul Elon Musk a fost dat în judecată de acţionari ai Twitter, pentru dezvăluirea întârziată a participaţiei acumulate la compania de social media, plângerea fiind depusă miercuri la tribunalul federal din California.

Investitorii spun că Musk a economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până pe 14 martie.
 
După aceea, a continuat să cumpere acţiuni şi, în cele din urmă, a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deţine 9,2% din companie.
 
”Prin amânarea dezvăluirii participaţiei sale în Twitter, Musk s-a implicat în manipularea pieţei şi a cumpărat acţiuni Twitter la un preţ artificial scăzut”, au spus investitorii, conduşi de un acţionar din Virginia, William Heresniak.
 
Musk ar fi cumpărat acţiunile, se spune în plângere, cunoscând informaţii privilegiate despre companie pe baza conversaţiilor private cu membrii consiliului de administraţie şi directori, inclusiv fostul CEO Jack Dorsey, un prieten de multă vreme al lui Musk, şi co-CEO Silver Lake, Egon Durban, un membru al consiliului de administraţie Twitter a cărui firmă a investit anterior în SolarCity înainte ca Tesla să-l achiziţioneze, potrivit CNBC.
 
Procesul vine după ce Musk, proprietarul producătorului de maşini electrice Tesla, a declarat că plănuieşte să preia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările