Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

E.On: Germania ar trebui să producă mai mult gaz, inclusiv prin fracturare hidraulică, pentru a compensa lipsa gazului rusesc

3
24 Jun 2022 13:13:24
Autor: Afrodita Cicovschi

Germania ar trebui să exploreze toate opţiunile privind majorarea producţiei interne de gaze naturale, inclusiv fracturarea hidraulică (tehnologie folosită şi în cazul gazelor de şist - n. red.), a afirmat Leonhard Birnbaum, directorul general din Germania al E.ON, transmite Reuters.

„Trebuie să căutăm fără tabuuri toate soluţiile care ne vor ajuta să ne îmbunătăţim situaţia". O majorare modestă a producţiei interne nu ar fi o soluţie în actuala conjunctură, dar ar fi de ajutor, a declarat Birnbaum, scrie Reuters.
 
Germania a activat joi cel de-al doilea nivel al planului de urgenţă destinat garantării aprovizionării cu gaze naturale, care aduce şi mai aproape ţara de măsura raţionalizării, după scăderea drastică a livrărilor de gaze ruseşti prin gazoductul Nord Stream.
 
Planul de urgenţă are trei nivele: de alertă, de alarmă şi de urgenţă. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a activat deja primul nivel al planului de urgenţă la începutul lunii martie.
 
Nivelul de alarmă înseamnă că există o perturbare în aprovizionarea cu gaze care a condus la o deteriorare semnificativă a situaţiei aprovizionării. Cu toate acestea, piaţa este în continuare capabilă să facă faţă perturbării şi nu este nevoie de intervenţia statului.
 
"Trebuie să ne întrebăm: Putem dezvolta zăcăminte suplimentare în Germania?". Maximizarea producţiei interne ar putea fi o parte a soluţiei şi ar putea fi mult mai prietenoasă cu mediul decât alte alternative, susţine şeful E.ON.
 
Producţia de gaze naturale şi petrol este în scădere în Germania, fiind interzisă fracturarea hidraulică neconvenţională, iar legislaţia privind protejarea mediului face dificilă obţinerea aprobărilor pentru noi foraje. În aprilie, Robert Habeck declara că nu există planuri de a modifica interdicţia privind fracturarea hidraulică neconvenţională.
 
Agenţia Internaţională a Energiei a avertizat miercuri că Rusia ar putea să oprească complet livrările de gaze spre Europa şi de aceea continentul trebuie să se pregătească pentru acest scenariu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

OmTacut3
24.06.2022, 13:32:23

...si germanii ar trebui sa mănânce mai multa fasole.

Lucifer
24.06.2022, 13:37:56

Chiar aşa, şi România ar trebui să reia prospecţiunile de gaze de şist de la Pungeşti, etc.....

Mihai Medias
25.06.2022, 11:45:55

Pai sa-si face centrale nucleare. Cum, le au deja dar sunt oprite din cauza ecologistilor ? Sa fie sanatosi atunci.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările