Escrocherie cu Bitcoin. Cum a reuşit o grupare să facă 15 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Julie Bushnell din Marea Britanie, victimă a hoţilor de pe internet face apel la oameni să nu facă aceeaşi greşeală ca ea, spunând că s-a simţit ruşinată şi jenată după ce a fost păcălită de o escrocherie cu Bitcoin care a ajuns să o coste 10.500 de euro, conform BBC.

Scamatoria se folosea de numele antreprenorului Elon Musk, celebrul CEO al companiei Tesla, şi de un site care se prefăcea a fi BBC.com. În anunţul promoţional şi mult prea frumos pentru a fi adevărat se presupunea că dacă îşi va trimite banii într-un cont va primi înapoi dublul sumei. „Mă gândesc la ce s-a întâmplat în fiecare minut al zilei”, a spus profesoara din Brighton, potrivit DCNews.

10.500 euro, pierduţi pentru totdeauna

Bushnell era investitor în criptomonede şi a văzut o ofertă care presupunea că miliardarul Musk va dubla orice depunere de bitcoin. Aceasta a ajuns să plătească toate economiile sale, adică 10.500 euro, bani pe care îi salvase pentru a plăti avansul la o nouă casă. Când niciun ban nu i-a intrat înapoi în cont aşa cum se promitea în anunţ, şi-a dat seama că a căzut victima unei escrocherii.

„M-a afectat masiv. Acum nu mă gândesc decât că vreau să dau timpul înapoi – să mă urc într-o maşină a timpului şi să nu fac acele click-uri”, a mai transmis victima. Escrocheria a fost raportată poliţiei din Sussex, a mai spus aceasta. „M-au jefuit de demnitatea mea, de respectul de sine, de valoarea pe care mi-o atribuiam, dar şi de puterea mea. Au supt toată viaţa din mine cu ce s-a întâmplat”.

„Vreau să trag un semnal de alarmă în legătură cu scamatoria aceasta pentru a nu se mai întâmpla celor vulnerabili”, a mai spus profesoara britanică. Site-ul încă este funcţional.

Whale Alert, comunitate specializată în criptomonede, a sugerat că aceste grupări care profit de victimele vulnerabile au făcut aproape 15 milioane de dolari, la nivel mondial, în primele trei luni ale anului 2021. Au existat peste 5.600 de victime, aproape jumătate din totalul anului 2020.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite