Raimondo a spus, la o conferinţă anuală a Departamentului de Comerţ, că controalele impuse sectorului aerospaţial al Rusiei îi distrug capacitatea de a genera venituri şi de a sprijini aviaţia militară.
„Rusia ar putea fi forţată să lase la sol între jumătate şi două treimi din aeronavele sale comerciale în următorii patru ani, pentru a le canibaliza pentru piese de schimb”, a adăugat ea.
Comentariile au venit la o zi după ce administraţia preşedintelui american Joe Biden a adăugat marţi cinci companii din China pe lista neagră comercială, pentru că ar fi sprijinit baza industrială militară şi de apărare a Rusiei.
Statele Unite au lucrat cu aliaţii pentru a-l pedepsi pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru invazia pe care Moscova o numeşte „operaţiune specială”, sancţionând o serie de companii şi oligarhi ruşi şi adăugând pe alţii pe lista neagră comercială.
În timp ce oficialii americani au spus anterior că China respectă, în general, restricţiile, Washingtonul a promis că va monitoriza îndeaproape conformitatea şi va aplica riguros reglementările.
Miercuri, Raimondo şi-a dublat ameninţările de „a închide” principalul producător de cipuri din China, SMIC, dacă se constată că furnizează cipuri Rusiei.
„Ce se întâmplă dacă SMIC sau alte companii de semiconductori cu sediul în China sunt descoperite furnizând cipuri Rusiei? Le vom închide şi putem să o facem, pentru că aproape fiecare cip din lume şi din China este fabricat folosind echipamente şi software din SUA şi intenţionez să-mi îndeplinesc acest angajament dacă va fi necesar”, a spus ea.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
2 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Foarte bine. Sa folosească doar semiconductori rusești, pentru ca , bineînțeles microcipurile rusești sunt cele mai mari din lume.
Sunt tari ! dar .. Fără Rusia, operatorii europeni ai centralelor nucleare ar avea o problemă. O cincime din combustibilul nuclear folosit provine din Rusia – o altă cincime din Kazahstan, țară strâns asociată cu Rusia. „Din punctul nostru de vedere, suntem de fapt și mai dependenți de Rusia pentru centralele nucleare și tehnologia nucleară decât pentru gaz sau petrol”, spune Anke Herold, director științific al Öko-Institut, citat de Deutschlandfunk. Sa vedem cum se descurca si la acest capitol ! 😒