Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Familiile cu cel puţin un copil din Ungaria vor primi înapoi de la Stat impozitul pe venit, în medie 900 de euro

1
22 Sep 2021 18:50:46
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Statul maghiar va restitui către 1,9 milioane de cetăţeni impozitul pe venit plătit de aceştia, suma totală alocată fiind de 600 de miliarde de forinţi (1,69 miliarde de euro), scrie Hirado.

Potrivit ministrul ungar al Finanţelor, toate familiile care au cel puţin un copil vor primi înapoi de la stat impozitul pe venit, transmite Strileprotv.ro. Sursa citată menţionează că, în acest context, aproape 2 milioane de maghiari vor încasa în medie circa 900 de euro.
 
Plăţile vor fi făcute până în februarie 2022, a anunţat ministrul Mihály Varga, precizând că vor beneficia de această măsură toţi cetăţenii maghiari care cresc cel puţin un copil, guvernul urmând să elaboreze în cursul toamnei regulamentul detaliat al plăţilor.
 
Ministerul Finanţelor din Ungaria se aşteaptă ca în cazul în care relansarea economică va continua, creşterea economică ar putea fi de 7% în acest an, a subliniat Mihály Varga.
 
„Dacă Guvernul de la Bucureşti ar lua o decizie similară, calculată la un salariu mediu net de 3.541 de lei, din care impozitul pe venit luat de stat este 393 de lei şi un număr de 1,9 milioane de beneficiari, impactul financiar al măsurii ar fi de aproape nouă miliarde de lei, respectiv 1,8 miliarde de euro.”, arată calculele effectuate de Stirileprotv.ro.
 
Aflat în pregătirea campaniei electorale pentru alegerile din 2022, premierul Viktor Orban anunţa luni că Guvernul de la Budapesta va acorda anul viitor familiilor o rambursare a impozitului pe venit de două miliarde de dolari şi de asemenea intenţionează să majoreze semnificativ salariul minim, transmite Reuters.
 
„În total, autorităţile fiscale vor rambursa părinţilor 600 de miliarde de forinţi (două miliarde de dolari)", a anunţat Orban în Parlament, preluând modelul aliaţilor săi din Polonia. 
 
Înaintea campaniei electorale, partidului conservator aflat la putere Lege şi Justiţie (PiS) a introdus o schemă prin care familiile primeau lunar 500 zloţi pentru fiecare copil iar cei mai mulţi tineri sub 26 de ani erau exceptaţi de la plata impozitului pe venit.
 
Orban a reamintit că anul viitor tinerii sub 25 de ani vor fi exceptaţi de la plata impozitului pe venit iar pensionarii vor primi o plată suplimentară din cauza majorării inflaţiei.
 
De asemenea, premierul ungar a anunţat că discută cu angajatorii posibilitatea majorării salariului minim, de la 167.400 de forinţi la 200.000 de forinţi.
 
Citeşte şi: Premierul Ungariei îşi lansează campania electorală cu promisiuni de măriri de salarii şi scutiri de impozite
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

m wakki
22.09.2021, 19:42:06

la noi nu e posibil așa ceva pentru că noi avem pensii speciale de plătit

+8 (8 voturi)
Modifică Setările