Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Fermierii olandezi au blocat accesul la depozitele magazinelor ca parte a unui protest

2
5 Jul 2022 05:34:31
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Peste 10 mari centre de distribuţie aparţinând diferitelor supermarketuri au fost blocate luni de fermierii olandezi pentru a protesta împotriva noii politici a guvernului privind azotul, conform Netherlands Broadcasting Corporation (NTK).

Potrivit canalului TV NTK, acţiunea a afectat, printre altele, depozitele situate în oraşele Almere, Zaandam, Zwolle, Deventer, Nijmegen, Heerenveen deţinute de magazinele Albert Hein, Yumbo şi Lidl. Potrivit autorităţilor rutiere, au fost blocate şi unele autostrăzi importante, ceea ce a dus la blocaje în mai multe zone. Din cauza situaţiei actuale, cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară, Albert Hein, a anulat livrarea comenzilor online pentru luni. În oraşul Hengelo, transmite NTK, este blocată intrarea într-o fabrică de procesare a deşeurilor, a cărei activitate, potrivit fermierilor, duce şi la eliberarea de azot în atmosferă.

Protestele fermierilor au loc în toată ţara de săptămâni întregi. Principala nemulţumire a manifestanţilor este legată de politica guvernului privind azotul, care vizează protejarea naturii. Măsurile propuse de autorităţi îi vor obliga pe fermieri să reducă producţia sau chiar să-şi înceteze complet activităţile.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ADvarul
5.07.2022, 06:18:44

Din ciclul "Oricat de bogata este o tara, tot poti sa o pui la pamânt" Politicienii lor pare ca au învățat din scrierile Gretei, copilul-minune al ecologistilor.

+1 (1 vot)
Georgian Macadau
5.07.2022, 06:40:18

Cum adică poluează cu azot? Păi atmosfera e aproape 80% azot...dar de unde aduc fermierii azotulde poluează? De pe altă planetă? Marile lanțuri de magazine distrug "ecosistemele" sociale fiindcă nu le intereează omul ci doar profitul de moment. Dacă reușesc să câștige un cent că fasolea produsă în condiții mizerabile ale fermierilor din Brazilia e mai ieftină decât cea a fermierilor olandezi cu condiții de muncă și de trai decente, o vor vinde pe aia. Bănuiesc că și politicile guvernelor de a-i obliga să vândă un procent asigurat din marfa locală iarăși nu le convine, fiindcă profitul e mic într-o țară civilizată cu munca răsplătită corect....și atunci desființează producția locală sabotând-o

Modifică Setările