Fiscul american a confiscat criptomonede în valoare de 1,2 miliarde de dolari. Ce face cu ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Fiscul american a confiscat criptomonede în valoare de 1,2 miliarde de dolari doar în acest an fiscal, pentru vânzarea cărora organizează periodic licitaţii, potrivit CNBC.

Acest tip de vânzare nu este ceva nou. De ani de zile, guvernul american sechestrează, stochează şi vinde criptomonede, alături de alte active obişnuite, în anchete asupra unor operaţiuni criminale de profil înalt.

„În anul fiscal 2019, am avut sechestre de active criptografice în valoare de aproximativ 700.000 de dolari. În 2020, suma a fost de până la 137 de milioane de dolari. Şi până acum, în 2021, ne situăm la 1,2 miliarde de dolari ”, a explicat Jarod Koopman, directorul unităţii de criminalitate cibernetică a Fisculu pentru CNBC. Anul fiscal se încheie pe 30 septembrie.

Pe măsură ce criminalitatea cibernetică ia amploare, se aşteaptă să crească şi confiscările de criptomonede.

Operaţiunea de confiscare şi vânzare a criptomonedelor creşte atât de repede încât guvernul tocmai a apelat la ajutorul sectorului privat pentru a gestiona stocarea şi vânzările tezaurului său de jetoane criptografice.

Anihilarea Silk Road- o piaţă neagră online pentru orice, de la heroină la arme de foc -, în 2013, este cazul cu care agenţii federali au început confiscarea criptografică.

„A fost total fără precedent”, a spus Sharon Cohen Levin, care a lucrat la primul proces penal al Silk Road şi a petrecut 20 de ani ca şef al unităţii de spălare a banilor şi confiscarea activelor din cadrul Procuraturii SUA pentru districtul sudic din New York.

Silk Road, care a funcţionat pe dark web, funcţiona în întregime în bitcoin. A fost bine pentru utilizatori, deoarece le-a promis un anumit grad de anonimat. Acest lucru a fost bun şi pentru bitcoin la momentul respectiv, ajutând la creşterea preţului, oferind simbolului o utilizare dincolo de cercurile de programare.

Când guvernul a început să anihileze Silk Road, agenţii federali au trebuit să-şi dea seama ce să facă cu tot bitcoinul obţinut.

„Era un portofel cu aproximativ 30.000 de bitcoin în el, pe care am putut să-l identificăm şi să-l confiscăm. La acea vreme, a fost probabil cea mai mare confiscare de bitcoin din istorie şi s-a vândut cu aproximativ 19 milioane de dolari ”, a spus Levin.

„Nimeni nu făcuse vreodată aşa ceva. De fapt, nu existau cu adevărat companii la care să puteţi merge pentru a vinde activele ”, a spus ea.

Acel lot bitcoin a revenit miliardarului Tim Draper. „Părea o sumă mare de bani la acea vreme, dar dacă guvernul ar fi păstrat acei bitcoin, ar fi valorat mult mai mult astăzi.”

Memoria cache a monedelor vândute în 2014 ar valora mai mult de 1,1 miliarde de dolari la cotaţiile de miercuri dimineaţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite