Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Franţa şi Rusia au convenit să negocieze pentru rezolvarea disputei legate de o lege rusească referitoare la şampanie

3
19 Sep 2021 09:04:51
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Franţa şi Rusia au fost de acord să negocieze pentru a rezolva o dispută cu privire la o nouă lege rusă care îi obligă pe producătorii de şampanie francezi să îşi eticheteze băutura drept vin spumant, a declarat sâmbătă ministerul francez al Agriculturii, transmite Reuters.

Din iulie, toţi furnizorii străini din Rusia trebuie să utilizeze descrierea ”vin spumant” pe spatele sticlelor. Numai producătorii locali pot folosi eticheta ”şampanskoie” - echivalentul rusesc al şampaniei.

Legea a indignat producătorii francezi de şampanie, care au oprit livrările către Rusia, şi a determinat guvernul francez să ameninţe cu o  acţiune la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, a afirmat într-o postare pe Twitter că a fost de acord cu Serghei Levin, viceministrul rus al agriculturii, să lucreze în vederea unei soluţii pentru această problemă.

Aceasta ar presupune înfiinţarea unui grup de lucru format din oficiali şi reprezentanţi ai industriei din ambele ţări, a adăugat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Mişcarea vine la câteva zile după ce producătorii francezi de şampanie, care produc vinul spumant din struguri din regiunea Champagne, din nord-estul Franţei, şi a căror etichetă este protejată în multe ţări, au decis să reia exporturile către Rusia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
19.09.2021, 09:46:34

Votca nu o negociază?

-10 (10 voturi)
Groza Carmen
19.09.2021, 18:31:18

Intervenea și baba Merkel, prietena lui Makrou, pană la urmă pentru a scoate șampania veritabilă din impasul imagistic și economic... Occidentul se joacă cu Rusia de multă vreme, dorește vânzari în Rusia pe lângă sancțiuni, cote de piață etc. e un fel de pact Molotov-Ribbentrop criminal pe la spatele civilizației vizibile. Putin nouă nu ne place, dar vindem șampanie Moskovei, cumpărăm caviar din Rossia și importam gaz rusesc prin NordStream1 și 2 aflat in lobbyul babei Merkel - mediocritate și fățărnicie, pe care Pubin o înțelege și o exploatează din plin!

-10 (10 voturi)
G M
19.09.2021, 12:00:05

Francezii au cedat repede în fața putinului. Adică șampania franțuzească devine vin spumant în Rusia iar vinul spumant rusesc devine șampanie. Vom cumpăra și noi șampanie rusească și vin spumant franțuzesc ? Legile internaționale nu sunt pentru rusnacii putinului ?

-9 (11 voturi)
Modifică Setările