Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Germania aruncă 5 miliarde de euro pe piaţă pentru a revigora vânzarea de maşini

3
1 Jun 2020 09:00:23
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Ministerul german al Economiei a propus un pachet de bonusuri în valoare de 5 miliarde de euro, în cadrul unui program mai amplu de susţinere a economiei, pentru stimularea vânzărilor de automobile.

Vânzările auto au scăzut la nivel mondial, în urma închiderii liniilor de producţie din cauza pandemiei de coronavrus, iar un sondaj referitor la încrederea oamenilor de afaceri în economice, publicat de institutul de cercetări Ifo în această lună, a arătat că sectorul auto german se află în cea mai dificilă situaţie din 1991.
 
Lideri politici germani ar urma să prezinte marţi programul de stimulare a economiei, care ar putea totaliza până la 80 de miliarde de eruo, potrivit unor estimări din presă, citate de Reuters.
 
Propunerea Ministerului Economiei prevede plata unor prime cumpărătorilor de vehicule electrice şi de automobile cu motoare convenţionale cu preţuri de sub 77.350 de euro fiecare. Programul va fi valabil până la sfârşitul acestui an, au spus sursele.
 
Ministerul Economiei a refuzat să comenteze.
 
Planul prevede acordarea unei prime de bază de 2.500 de euro pe maşină, care ar putea fi suplimentată cu 500 de euro pentru vehiculele eficiente energetic. Programele de stimulare existente ar fi majorate cu 1.500 de euro pentru automobilele electrice şi cu 750 de euro pentru modelele hibride.
 
O serie de politicieni şi organizaţii industriale s-au exprimat împotriva primelor pentru achiziţiile de automobile, argumentând că programele de stimulare ar trebui să respecte politicile referitoare la schimbările climatice şi să nu favorizeze o singură industrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

aşa şi aşa
1.06.2020, 09:39:30

Degeaba, răul a fost deja făcut... Iresponsabilii care au decis panicaţi oprirea tuturor activităţilor economice, chiar şi pentru timp limitat, nu au luat în calcul destabilizarea macroeconomiei... Acum e tîrziu... Lumea s-a panicat la rîndul ei, şi-a schimbat comportamentul de consum, deocamdată doar din nesiguranţa zilei de mîine... Cînd va interveni şi factorul sărăcie, atunci să vezi dezastru economic generalizat...

+1 (1 vot)
61.8
1.06.2020, 15:00:52

asa este...incä nu am väzut nimic... va incepe "dezombieficarea" economiei in EU,val de insolvente firme...bänci...comunitäti...etc. Existenta monedei € in forma actualä este in mare pericol...de fapt moneda € a creat toate dezechilibrele actuale si nu mai poate fi continuat asa ca pina acum...pärerea mea...si nu numai. Servus!

bios
1.06.2020, 11:48:53

Germania injecteaza, introduce, baga, nu arunca...ca nu arunca cele 5 miliarde la gunoi , in dorul lelii. Dar limba romana este prea complicata pentru sarmana care a insailat textul de mai sus...nici macar sa traduca nu este in stare. Insa asta nu este o noutate....

Modifică Setările