Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Germania, locomotivă pentru ieşirea din criză a Europei

0
10 Apr 2013 02:38:38
Autor: Iulia Marin
Secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew
Secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew

Secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew, a sugerat marţi că Germania ar trebui să conducă ieşirea Europei din criză. În acelaşi timp, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a respins sugestia şi a afirmat că Berlinul nu are nevoie de îndrumarea Statelor Unite.

„Trebuie să echilibrăm politicile de creştere şi consolidare economică. Forţa motrice din spatele oricărei reveniri este cererea consumatorului, aşadar orice politici menite să încurajeze cererea consumatorului sunt utile“, a declarat Lew, în timpul unei conferinţe de presă la Berlin.

Potrivit site-ului EU Observer, Schaeuble, care l-a întâmpinat pe Lew, a ţinut să precizeze că Germania nu are nevoie ca Statele Unite să îi dea „lecţii“.

„Trebuie să ne înţelegem unii pe alţii, situaţia din Statele Unite este complet diferită de cea din Europa şi asta încercam să explic“, a declarat el.

„Am încercat să îi explic structurile complicate pe care le avem în Europa. Suntem pe calea cea bună, către ieşirea din criză, dar avem structuri de decizie complexe“, a adăugat el.

Ambii  oficiali au încercat să reducă diferenţele de opinie cu privire la echilibrarea măsurilor de austeritate şi a celor menite să încurajeze creşterea economică.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările