Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Germania lucrează cu Statele Unite pentru un acord referitor la gazoductul rus Nord Stream 2

7
29 Nov 2021 08:29:05
Autor: News.ro
Arhiva foto - Gazoductul Nord Stream 2
Arhiva foto - Gazoductul Nord Stream 2

Germania a declarat duminică că lucrează îndeaproape cu Statele Unite pentru implementarea unui acord privind conducta Nord Stream 2, care trece pe sub Marea Baltică şi transportă gaze din Rusia în Germania, transmite Reuters.

Ministerul de Externe al Germaniei a declarat că a continuat să coopereze îndeaproape cu administraţia americană cu privire la implementarea unei declaraţii comune privind conducta de 11 miliarde de dolari.
 
Administraţia Biden a renunţat la sancţiunile impuse operatorului de conducte şi a încheiat un acord cu Germania în iulie, deşi săptămâna trecută a impus noi sancţiuni împotriva companiei Transadria, legată de Rusia, şi a navei acesteia.
 
”Respingem în mod fundamental sancţiunile între aliaţi”, a spus el, ca răspuns la o întrebare a Reuters cu privire la o ştire publicată de Axios, potrivit căreia Berlinul a cerut membrilor Congresului SUA să nu sancţioneze conducta Nord Stream 2, deoarece acest lucru ”ar slăbi” credibilitatea SUA şi ”în cele din urmă ar dăuna unităţii transatlantice”.
 
Statele Unite şi unele ţări europene se opun conductei care ocoleşte Ucraina. Acestea afirmă că Europa ar depinde prea mult de gazul rusesc, dar alte guverne europene spun că legătura este vitală pentru asigurarea aprovizionării cu energie.
 
Germania a fost de acord să ia măsuri dacă Rusia foloseşte energia ca armă în relaţiile sale cu Ucraina, dar acordul nu oferă un criteriu specific pentru modul în care ar fi judecat.
 
Site-ul de ştiri Axios a citat un document din 19 noiembrie care subliniază paşii pe care îi va lua Germania, inclusiv ”mesaje publice puternice” care să condamne comportamentul Rusiei, şi evaluează suspendarea reuniunilor politice.
 
La nivelul UE, documentul afirmă că Germania ”participă activ la procesul de identificare a opţiunilor pentru măsuri restrictive suplimentare”, a spus Axios.
 
Documentul mai afirmă că Nord Stream 2 nu prezintă ”nicio ameninţare la adresa Ucrainei atâta timp cât este asigurat un tranzit rezonabil de gaze” şi se referă la potenţialele sancţiuni asupra conductei drept ”o victorie pentru Putin”, deoarece ar diviza aliaţii occidentali, a adăugat Axios.
 
Citeşte şi: 
 
Gazoductul BRUA, avizat de Comisia Europeană pe aceeaşi listă pe care se află mai multe proiecte ale României
 
Preţul gazelor naturale a crescut din nou în Europa, după ce Germania a suspendat certificarea gazoductului Nord Stream 2
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Groza Carmen
29.11.2021, 09:06:21

Sa il desfiintati definitiv! Nimic rusesc in Europa. Amen

-9 (11 voturi)
ADani
29.11.2021, 10:40:02

Ok, dar ii incalzesti dumneata pe europeni?

-8 (10 voturi)
Lucifer
29.11.2021, 09:47:28

Colaborarea germano-rusă în cazul Nordstream I şi II este de fapt O AGRESIUNE comună Germania+Rusia contra Ucrainei, Poloniei şi României, ca altădată pactul Ribbentrop-Molotov. Deocamdată pactul ruso-german este aparent numai economic, deşi implicaţiile lui politice sunt evidente.

-8 (12 voturi)
Amdo Odma
29.11.2021, 10:10:33

Daca gazele rusesti nu sunt dorite, sa nu le mai importe. Isi permite careva?

-8 (10 voturi)
Alex Donciu
29.11.2021, 10:41:15

Situatia ne arata limpede ca Germania NU este un Stat independent si nu va fi atat timp cat America are 40.000 de soldati in Germania. Obiectiunile americane sunt ale unui Stapan. Nu exista nicio logica ca Rusia sa nu isi vanda marfa cui vrea si pe ce traseu vrea. NordStream este calea economica de transport pentru Rusia.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările