Germania a produs mai puţină carne în 2020. Piaţa alimentelor vegane continuă să crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut considerabil în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani, informează Deutsche Welle.

Potrivit sursei citate, anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, transmite Agerpres.

De asemenea, companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Astfel, valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Analiştii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. 

„Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.”, transmite sursa citată.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite