Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Google a finalizat preluarea Fitbit, chiar dacă Departamentul de Justiţie al SUA investighează tranzacţia de 2,1 miliarde de dolari

0
15 Jan 2021 08:53:07
Autor: News.ro

Google a finalizat, joi, preluarea aplicaţiei pentru fitness Fitbit, chiar dacă Departamentul de Justiţie investighează tranzacţia în valoare de 2,1 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Departamentul de Justiţie, care în octombrie a dat în judecată Google, divizie a grupului Alphabet, pentru că ar fi încălcat legea antitrust în serviciile sale de căutare şi poblicitate, a declarat că nu a ajuns la o decizie finală dacă să ia măsuri cu privire la acordul de preluare a Fitbit.

Google a declarat într-un comunicat că a colaborat cu Departamentul pe parcursul unei anchete de 14 luni.

”Continuăm să fim în contact cu ei şi ne-am angajat să răspundem la orice întrebări suplimentare”, a spus un purtător de cuvânt Google.

Este rar ca o afacere mare să se încheie fără aprobarea antitrust. De asemenea, Australia nu a aprobat încă tranzacţia. Google a obţinut luna trecută aprobarea UEpentru preluarea Fitbit, după ce a acceptat restricţiile privind modul în care va utiliza datele referitoare la sănătatea clienţilor.

Fitbit produce un dispozitiv asemănătorunui ceas, pentru a măsura activitatea fizică, care concurează cu Apple Watch şi alte dispozite de acest fel.

Google a spus că achiziţionează compania pentru a concura pe această piaţă.

”Am colaborat cu autorităţile de reglementare la nivel global, la o abordare care protejează aşteptările de confidenţialitate ale consumatorilor”, a arătat Google într-o postare pe blog, în care se spune că Fitbit are 29 de milioane de utilizatori activi.

 ”(Aceasta include) o serie de angajamente obligatorii care confirmă că datele de sănătate şi de bunăstare ale utilizatorilor Fitbit nu vor fi utilizate pentru publicitatea pe Google şi că aceste date vor fi separate de alte date pentru publicitatea pe Google.”

În timp ce Alphabet este cel mai bine cunoscut pentru un serviciu gratuit, motorul său de căutare, grupul reuneşte multe alte companii, inclusiv servicii de publicitate online, producătorul de dispozitive audio şi de termostate Nest, serviciul de streaming video YouTube şi compania de automobile autonome Waymo.

Planul Google de a cumpăra Fitbit a ridicat imediat îngrijorări atunci când a fost anunţat la sfârşitul anului 2019, din cauza datelor numeroase despre oameni, ce cumpără, unde călătoresc şi multe altele. Trackerurile de fitness Fitbit şi alte dispozitive de acest fel monitorizează paşii utilizatorilor şi caloriile arse. De asemenea, măsoară numărul etajelor urcate, ritmul cardiac şi cât timp şi cât de bine dorm oamenii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările