Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Grecia dă primele semne de redresare economică. Analiştii: „E o mare schimbare după trei ani de recesiune“

0
31 May 2013 16:22:43
Autor: Bianca Andrieş
Situaţia economică din Grecia dă semne de îmbunătăţire.  FOTO: Reuters
Situaţia economică din Grecia dă semne de îmbunătăţire.  FOTO: Reuters

Economia Greciei dă primele semne de redresare, ceea ce a dus la atenuarea îngrijorărilor privind o posibilă ieşire a ţării din zona euro, după cum a arătat un raport recent al analiştilor grupului bancar Berenberg Bank.

Potrivit studiului publicat vineri de grupul bancar german Berenberg Bank, coaliţia de guvernare din Atena a avut multe realizări. Cererile troicii internaţionale (Fondul Monetar Internaţional, Banca Central Europeană şi Comisia europeană) au devenit mai realiste, ceea ce a îmbunătăţit perspectivele economice, informează canalul de ştiri CNBC.

„Nivelul actual al sentimentului economic din Grecia este asemănător cu cel al Produsului Intern Brut stagnant. Este o mare schimbare după trei ani de recesiune profundă. Mai mult de atât, această îmbunătăţire recentă sugerează că economia Greciei se va bucura de o creştere începând cu cel de-al treilea trimestru al anului 2013”, au notat analiştii din cadrul Berenberg Bank.

Specialiştii au adăugat că Grecia ar putea cunoaşte în viitorul apropiat redresarea economică, în cazul în care evoluţia din prezent va continua să fie pozitivă.

„Lipsa titlurilor negative din presă încurajează turiştii din Europa de Vest să se reîntoarcă pe plajele din Grecia, iar pe investitori să arunce o privire mai atentă la activele greceşti”, au adăugat analiştii financiari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările