Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Grecii cheamă pensionarii străini să se mute la ei: „Le oferim stimulente financiare“

5
3 Jul 2020 16:59:16
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Ştefan Both
FOTO Ştefan Both

Autorităţile elene vor lansa o invitaţie oficială pensionarilor străini de a se muta în Grecia, fiind dispuse chiar şi să le acorde stimulente financiare, daca îşi vor muta şi domiciliul fiscal.

Grecii urmează să facă o invitaţie deschisă pensionarilor străini de a-şi reloca domiciliul fiscal în Grecia, cu un proiect de lege în acest sens, care urmează să fie pus la consultare astăzi sau luni, a declarat ministrul Finanţelor, Christos Staikouras, scrie ekathimerini.com.
 
De asemenea, el a reafirmat că economia nu va scădea mai mult de 8% în acest an.
 
Într-un interviu la Skai Radio Staikouras a dezvăluit că proiectul de lege este pregătit pentru consultare publică, oferind stimulente fiscale pensionarilor din străinătate care se înţeleg că includ o cotă de impozitare forfetară de 7%.
 
El a adăugat că este dornic să audă ce vor spune cetăţenii şi diferitele entităţi în timpul consultării, parând gata să introducă modificări la proiectul de lege, dacă este necesar.
 
Ministerul nu şi-a schimbat prognoza pentru o contracţie economică de până la 8% în acest an, a declarat Staikouras: „Acestea au fost estimările noastre originale, la sfârşitul lunii aprilie, fără ca acest lucru să poată fi modificat în funcţie de cum evoluează turismul în timpul verii. ," a explicat el.
 
Această estimare se compară cu proiecţia Comisiei Europene pentru o contracţie de 9,7%.
 
Ministrul a anunţat că peste 1 miliard de euro în împrumuturi de stat vor fi decontate începând de săptămâna viitoare către aproximativ 100.000 de companii eligibile.
 
„Important este că aceşti bani vin direct de la stat, fără implicarea băncilor”, a spus Staikouras. El a adăugat că există zeci de mii de companii solicitante pentru programul de împrumuturi cu condiţii favorabile, dar nu s-au calificat pentru că nu au pierdut.
 
El a menţionat o a treia fază a programului, întrucât intenţia guvernului este de a oferi sprijin tuturor celor care nu au fost acoperite de pachetele anterioare.
 
Aceasta, a explicat el, este posibilă datorită lichidităţii suplimentare pe care Grecia şi-a asigurat-o încă din aprilie, prin emisiuni de obligaţiuni şi licitaţii de bonuri de trezorerie care au adus 7 miliarde de euro statului.
 
Staikouras a adăugat că peste 200.000 de profesionişti independenţi îşi vor primi sprijinul de stat până astăzi, variind între 300 şi 800 de euro fiecare, pentru luna mai.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

marinescu nick
3.07.2020, 17:06:42

uite o idee buna....chiar as vrea sa ma mut in Grecia la pensie....macar cativa ani sa ma bucur de ceva calitate in viata mea....ca in Romania.....

+3 (5 voturi)
Uno Sapiens
3.07.2020, 20:08:40

Sa vedem cum o sa fie si cu Grecia. Eu, din experienta personala, as prefera Portugalia. Astept sa scada numarul cererilor provenite de la cetatenii din UK, ca sa mai scada piata imobiliara.

Sorin Barbul
3.07.2020, 22:37:10

Mergi in Arabia Sauditã ca acolo au aia soare cat vrei plus se fac decapitâri publice la propriu la Harabi .

michel claude
3.07.2020, 22:48:32

Franceze sunt cel mai mare cumparator strain de imobiliar in Portugalia, asa ca nu prea va scade curand piata imobiliara

Tăunu
4.07.2020, 11:41:17

Să plece în Grecia cei cu pensii speciale nerușinate și sfidătoare, impozit mic, 8 %!