Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Grevă la Amazon în Germania, chiar de Black Friday

1
27 Nov 2020 09:13:49
Autor: News.ro

Sindicatul german Verdi a cerut angajaţilor care lucrează în şapte depozite ale Amazon.com din Germania să participe la o grevă de trei zile, care include şi vânzările cu discount de Black Friday din 27 noiembrie, transmite Reuters.

Greva, care a debutat cu schimbul de noapte de miercuri, este organizată pentru a solicita salarii şi condiţii de muncă mai bine.

Verdi a început să organizeze greve la Amazon în Germania, cea mai mare piaţă a companiei din afara SUA, încă din 2013.

Cel mai recent protest a avut loc în timpul evenimentului promoţional al Amazon “Prime Day”. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat atunci că Amazon oferă  salarii ”excelente”, cu beneficii şi condiţii de muncă similare cu cele ale altor angajatori importanţi.

Vânzările Amazon au crescut puternic în timpul restricţiilor adoptate de guverne la nivel mondual pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, care i-au determinat pe clineţi să cumpere mai mult online.

Verdi argumentează că acest lucru justifică creşterea salariilor, adăugând şi că aceştia nu sunt protejaţi suficient faţă de răspândirea noului coronavirus.

Săptămâna trecută, Amazon a cedat presiunii guvernului din Franţa şi a amânat evenimentul său local de Black Friday, cu o săptămână, pentru a ajuta magazinele locale care sunt afectate de carantina naţională.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
27.11.2020, 09:21:54

Corect, Jeff Bazos, patronul Amazon are de unde, a adunat o avere de peste 200 mld. Angajații lui puteau face greve încă de acum câțiva ani, l-au lăsat să câștige el prea mult, ei câștigând prea puțin.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările