Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Huawei construieşte un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta. Péter Szijjártó: Cooperarea dintre China şi Ungaria, mai bună ca niciodată

4
21 Oct 2020 10:13:21
Autor: Elena Deacu
Peter Szijjarto
Peter Szijjarto

Huawei construieşte un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta, iar cooperarea între Ungaria şi China este mai bună ca niciodată, a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, la manifestarea jubiliară a companiei Huawei. Ministrul a subliniat că unul dintre giganţii lumii telecomunicaţiilor, Huawei lansează deja a treia sa investiţie în Ungaria, poltrivit MTI.

În capitala ungară va fi înfiinţat un centru de cercetare şi dezvoltare care va angaja cel puţin 100 ingineri, a precizat ministrul de Externe, care a calificat această investiţie drept o piatră de hotar din perspectiva deschiderii şi a schimbării dimensiunii economiei ungare.

Péter Szijjártó a relatat că activitatea noului centru va fi axată pe inteligenţa artificială, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor şi pe transmisia semnalelor, precum şi pe sistemele de distribuţie de dimensiuni excepţionale.

El a evidenţiat faptul că Huawei a fost prima companie chineză cu care Ungaria a încheiat un acord strategic în urmă cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ şi până acum, oferă un suport solid pentru actorii pieţei telecomunicaţiilor din Ungaria.

Compania gigant a instalat în Ungaria şi cel mai mare centru logistic al său în afara Chinei, a precizat ministrul. El consideră important faptul că Huawei anunţă investiţii considerabile în Ungaria şi pe timpul pandemiei şi a mulţumit companiei pentru donaţiile cu care a contribuit la protecţia împotriva epidemiei.

Cai Lingyu, directorul executiv al Huawei Technologies Ungaria, a reamintit cu ocazia aniversării de 15 ani de prezenţă a firmei în Ungaria şi de 20 ani de prezenţă europeană că Huawei, unul din liderii mondiali ai soluţiilor de infocomunicaţii, a investit începând din 2005 1,5 miliarde de dolari în Ungaria, fiind al doilea cel mai mare investitor chinez. Dispozitivele de telecomunicaţii ale firmei sunt folosite zilnic de 80% din populaţia Ungariei, relatează MTI.

Directorul a adăugat că 2009 a fost primul an în care Huawei a construit linii de asamblare în Ungaria, după care în 2013 s-a deschis cel mai mare centru de aprovizionare Huawei din afara Chinei, sub denumirea Europe Supply Center. Acest centru produce în Ungaria şi distribuie în peste 50 de ţări instalaţii de
telecomunicaţii, servere, dispozitive de stocare a datelor şi instrumente necesare reţelelor 5G, de ultimă generaţie în comunicaţia mobilă, care se construiesc în perioada actuală în Uniunea Europeană. Compania are aproape 2400 de angajaţi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mircea Lupan
21.10.2020, 10:19:53

Daca nu le prea merge cu UE, cauta sprijin in Rusia si China. Sa faca aliante matrimoniale cu rusii si chinezii, asa cum erau obisnuiti pe vremea Austro-Ungariei.

+1 (1 vot)
Coronavirus Noul
21.10.2020, 10:23:43

Tot inspre originile asiatice ii trage ata.

Vasile Naftuli
21.10.2020, 12:33:55

Și când te gândești că în 1979, ca turiști, duceam marfă chinezească bună în Ungaria; ei n-aveau.

dobrita sorin
21.10.2020, 17:01:10

Péter Szijjártó, berbecule, repeta dupa mine pana iti crapa fierea: China, ca si Rusia, nu coopereaza cu ungaria. Ei isi iau ce au nevoie si obtin ce vor, in timp de voi mimati ca contati.

Modifică Setările