Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Huawei a făcut publice veniturile din primul trimestru al anului. Cât a câştigat compania chineză

0
25 Apr 2019 12:23:41
Autor: Andrei Brînduşescu

Huawei şi-a concentrat atenţia pe infrastructura tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor (TIC) şi pe dispozitivele inteligente, lucru care a contribuit la o performanţă solidă în primul trimestru al acestui an.

Huawei a înregistrat, la nivel global, în primul trimestru din 2019 venituri de 179,7 miliarde CNY (aproximativ 26,81 miliarde de dolari), ceea ce reprezintă o creştere cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Marja de profit net a companiei în primele trei luni din 2019 a fost de aproximativ 8%, uşor mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

2019 va fi un an cu o dezvoltare pe scară largă a tehnologiilor 5G la nivel internaţional, în care Huawei se  implică în mod activ. Până la sfârşitul lunii martie a acestui an, Huawei semnase în total 40 de contracte comerciale cu operatori mobili globali şi a expediat peste 70.000 de antene pentru reţele 5G pe pieţele din întreaga lume.

În primele trei luni ale anului, Huawei a expediat aproximativ 59 de milioane de smartphone-uri. Totodată, la finele lunii martie, Huawei a lansat pe piaţa globală un nou flagship – HUAWEI P30 Pro, a cărui cameră este principalul punct de atracţie al telefonului.

În ceea ce priveşte alte segmente de activitate, precum laptopuri, gadgeturi wearable şi case inteligente, dispozitivele Huawei au fost bine primite de către consumatori. La Mobile World Congress, care a avut loc în luna februarie a acestui an, Huawei a prezentat trei laptopuri noi: HUAWEI Matebook X Pro, HUAWEI Matebook 13 şi HUAWEI Matebook 14.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii