Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Huawei se orientează către tehnologii destinate crescătorilor de porci din cauza scăderii vânzărilor de telefoane smart

0
19 Feb 2021 20:20:27
Autor: George-Andrei Cristescu
Centrul naţional de date pentru creşterea porcilor din Chongqing, China, foloseşte tehnologii AI. FOTO
Profimedia
Centrul naţional de date pentru creşterea porcilor din Chongqing, China, foloseşte tehnologii AI. FOTO Profimedia

Compania chineză Huawei s-a orientat către tehnologii destinate crescătorilor de porci după ce a fost vizată de sancţiuni dure din partea Statelor Unite, care au afectat producţia sa de terminale smartphone, potrivit BBC.

Gigantul telecom a fost adăugat pe Entity List (Lista de entităţi) a Departamentului de Comerţ din SUA. Aceasta este o listă neagră comercială care restricţionează accesul unei companii la articolele produse pe plan intern şi extern cu tehnologii şi software american.

Din această cauză, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume s-a limitat la fabricarea modelelor 4G deoarece nu a mai avut permisiunea guvernului SUA de a importa componente pentru modelele 5G.

Acuzând ”presiuni imense” sub forma interdicţiilor comerciale dictate de SUA, Huawei a vândut brandul de telefoane Honor unui consorţiu consorţiu condus de distribuitorul de telefoane Digital China şi administraţia oraşului Shenzhen.

În ultimul trimestru al anului trecut pe fondul dificultăţilor de aprovizionare cu procesoare, din cauza sancţiunilor, vânzările de smartphone-uri Huawei au scăzut cu 42%.

Mai multe rapoarte au sugerat că Huawei îşi va reduce producţia de smartphone-uri cu până la 60% în 2021, însă reprezentanţii companiei au refuzat să confirme această cifră.

China are cea mai mare industrie de creştere a porcilor şi deţine jumătate din porcii vii, la nivel global.
 
Tehnologia ajută la modernizarea fermelor de porci, introducând AI pentru a detecta bolile şi a supraveghea porcii. Fermele utilizează recunoaştere facială poate identifica porcii individual, în timp ce alte tehnologii le monitorizează greutatea, cât mănâncă şi câtă mişcare fac.
 
Alţi giganţi tehnologici chinezi, JD.com şi Alibaba, lucrează deja cu crescătorii de porci pentru a dezvolta noi tehnologii.
 
"Creşterea porcilor este încă un alt exemplu al modului în care încercăm să revitalizăm unele industrii tradiţionale cu tehnologii ICT (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor) pentru a crea mai multă valoare industriilor din era 5G", a adăugat un purtător de cuvânt al Huawei pentru BBC.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările