IBM şi-a propus să îmbunătăţească competenţele digitale ale 30 de milioane de oameni până în 2030

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

IBM şi-a propus să ofere, până în 2030, pentru 30 de milioane de oameni de toate vârstele posibilitatea de a-şi îmbunătăţi competenţele necesare pentru locurile de muncă ale viitorului, a anunţat compania.

În sprijinul acestui obiectiv, IBM anunţă o foaie de parcurs cu peste 170 de noi parteneriate academice, dar şi cu alţi jucători din industrie, ceea ce va duce la o valorificare a programelor IBM şi platformelor de dezvoltare a carierei pentru a extinde accesul la educaţie şi la cele mai căutate joburi din domeniul tehnologiei.

„Talentul este pretutindeni; dar oportunităţile de formare nu sunt”, a declarat Arvind Krishna, Preşedinte şi CEO IBM.

„Acesta este motivul pentru care trebuie să luăm măsuri importante şi îndrăzneţe pentru a extinde accesul la competenţele digitale şi la oportunităţile de angajare, astfel încât mai mulţi oameni - indiferent de experienţa lor - să poată profita de economia digitală. Astăzi, IBM se angajează să ofere noi competenţe pentru 30 de milioane de oameni până în 2030. Acest lucru va ajuta la democratizarea oportunităţilor, va reduce decalajul competenţelor şi va oferi noilor generaţii de lucrători instrumentele de care au nevoie pentru a-şi construi un viitor mai bun pentru ei şi pentru societate.” 

Angajatorii din întreaga lume subliniază importanţa - şi dificultatea - de a găsi lucrători calificaţi, reprezentând un obstacol semnificativ în calea creşterii economice. Potrivit Forumului Economic Mondial, reducerea decalajului global de competenţe ar putea adăuga 11,5 trilioane USD la PIB-ul global până în 2028, însă sistemele de educaţie şi formare ar trebui să ţină pasul cu cerinţele pieţei.

Pentru a contribui la acest lucru, potrivit FEM, sectoarele publice şi private trebuie să colaboreze în ceea ce priveşte educaţia şi formarea care să ţină pasul cu cerinţele pieţei, schimbările demografice şi progresul tehnologic.

Un program pentru toată lumea

Portofoliul educaţional IBM este unic datorită ofertei diverse şi adaptabile. De la şcoli fizice pentru adolescenţi şi stagii de ucenicie, până la mentorat de-a lungul carierei şi la programe online gratuite şi personalizabile, IBM îşi demonstrează înţelegerea că o abordare unică pentru toţi, pur şi simplu nu funcţionează în educaţie. Acestea pot varia de la un program educaţional tehnic pentru adolescenţii din şcolile şi universităţile publice extinzându-se până la stagii şi mentorat plătit. Programele de educaţie şi competenţe ale companiei combină mentoratul oferit de IBM alături de cursanţi şi oferă programe gratuite online personalizabile pentru profesioniştii aspiranţi.

Planul IBM de a educa 30 de milioane de oameni se bazează pe portofoliul său larg de programe şi include colaborări cu autorităţi guvernamentale cheie (inclusiv agenţii de ocupare a forţei de muncă), universităţi, ONG-uri (în special cu cele care se concentrează pe tinerii defavorizaţi, femei, veterani militari, printre alţii) şi companii private din întreaga lume care vor extinde şi deschide noi oportunităţi pentru comunităţile subreprezentate şi dezavantajate din punct de vedere istoric.

Martin Sundblad, Director de cercetare şi Co-Lead, European Skills Practice la IDC, „Transformarea digitală a ajuns la un punct în care ajunge în toate procesele, funcţiile şi rolurile de muncă din întreprinderi şi organizaţii, iar nevoia de formare devine imperativă pentru societăţi ca să se adapteze. Dezvoltarea competenţelor digitale, deşi în scară şi formă diferite, este acum necesară în întregul sistem educaţional, în majoritatea funcţiilor de afaceri şi în cadrul comunităţii profesionale IT pentru a nu pune în pericol investiţiile făcute. Programul IBM are dimensiunea şi acoperirea care vor sprijini această tranziţie.”

 „Asociaţia Pro ADC împreună cu IBM România a derulat în ultimii 2 ani programe educaţionale de succes adresate elevilor şi profesorilor din România. Dedicaţi educaţiei digitale, ne-am pus laolaltă cunoştinţele şi experienţa pentru a contribui la dezvoltare competenţelor digitale ale acestora. Numărul mare de participanţi şi interesul ridicat faţă de conţinutul educaţional de pe platforma SkillsBuild ne-au determinat să continuăm colaborarea. Vom lansa programe la fel de atractive ca Şcoala Altfel cu IBM sau Tabăra IBM de Antreprenoriat şi Freelancing”, a declarat Lucia Panea, Manager de Proiect Pro ADC.

„Educaţia este unul dintre pilonii cei mai importanţi care contribuie la dezvoltarea durabilă  societăţii. Programul nostru Eco Provocarea asigură echilibrul dintre teorie şi practică, încurajând tinerii spre a fi lideri şi spre a prelua iniţiativa dezvoltării lor şi a mediului din care fac parte. Evident, o astfel de abordare hibridă, adaptată  generaţiilor Z şi alpha, este cheia spre un impact educaţional cât mai mare. Astăzi, ne bucurăm să demarăm un parteneriat cu IBM şi să folosim platforme online de e-learning şi unelte care facilitează procesul de învăţare auto direcţionat, dar corelat cu practica în realitatea curentă a tinerilor. Astfel contribuim la formarea unor competenţe trans disciplinare indispensabile momentului în care vor deveni adulţi.” Tiberiu Andrei, Manager program Eco Provocarea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite