Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

ING va aplica dobânzi negative de 0,5% pentru depozitele mari. Cine sunt clienţii afectaţi

1
13 Apr 2021 18:08:16
Autor: Melania Agiu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Clienţii din Olanda ai băncii ING vor începe să plătească dobânzi de 0,5% dacă au peste 100.000 de euro în cont, în contextul în care dobânda negativă se aplica până acum doar peste pragul de 250.000 de euro, transmite NL Times.

Dobânzile negative se vor aplica atât pentru clienţii care au peste 100.000 de euro în cont, cât şi pentru clientii business, informează Ziarul Financiar.
 
Potrivit sursei citate, reprezentanţii ING România transmit că este vorba doar despre clienţii din Olanda, în timp ce pentru clienţii din România nu se aplică dobânzi negative nici pentru conturile în euro, nici pentru cele în lei. 
 
Din contră, banca plăteşte dobânzi la depozite în piaţa locală: 0,01% la depozitele în euro şi 1,2% la depozitele în lei - aplicabil depozitelor cu scadenţa la un an.
 
Conform NL Times, ING a subliniat că dobânda se aplică per cont, nu per client, ceea ce înseamnă că împărţirea banilor între mai multe conturi ar reprezenta o portiţă prin care clientul poate evita dobânda negativă.
 
Pe de altă parte, costurile lunare pentru a menţine mai multe conturi ar putea să fie destul de ridicate. Cei care au în cont sub 100.000 de euro vor primi în continuare o dobândă de 0,01, menţionează ING.
 
Potrivit băncii, 97,8% dintre clienţi nu vor fi nevoiţi să plătească pentru a economisi.
 
Olandezii de la ING au explicat că acest context în care dobânzile se menţin la un nivel scăzut, iar Banca Centrală Europeană aplică o politica de dobândă negativă, forţează banca să facă aceste mutari. Spre exemplu, ING trebuie să plătească o dobândă de 0,5% pentru a depozita bani la BCE.
 
Pentru a înţelege peisajul bancar din Olanda, Rabobank şi De Volksbank aplica dobânzi negative abia de la 250.000 de euro, în timp ce pragul este la 500.000 de euro la ABN Amro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Noah_Scanteia
13.04.2021, 18:28:38

Si Scarface platea dobanzi negative la sacii cu bani....

Modifică Setările