Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Institutul pentru Finanţe Internaţionale şi-a redus la jumătate previziunile de creştere a economiei mondiale în 2022

0
26 May 2022 07:23:38
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Institutul pentru Finanţe Internaţionale şi-a redus la jumătate previziunile de creştere a economiei mondiale în 2022, invocând efectele economice ale invadării Ucrainei de către Rusia, răspunsul Chinei la epidemia de Covid-19 şi o politică monetară mai strictă în Statele Unite, transmite Reuters.

De asemenea, Institutul se aşteaptă ca fluxurile de capital către pieţele emergente să scadă cu 42% faţă de anul trecut.
 
Pe baza noilor sale estimări, grupul bancar global a declarat că riscul de recesiune a crescut, deoarece se aşteaptă ca creşterea reală să stagneze.
 
”Slăbiciunea are o bază largă şi lasă o marjă mică de eroare. Riscul de recesiune globală este ridicat. În acest context, ne aşteptăm ca fluxurile de nerezidenţi către pieţele emergente să încetinească semnificativ”, au scris economiştii Institutului într-un raport”.
 
Institutul şi-a redus prognoza pentru creşterea PIB-ului global la 2,3%, de la 4,6%, Pentru G3, care include Statele Unite, zona euro şi Japonia, creşterea din acest an ar urma să fie de 1,9%.
 
În China, creşterea economică ar urma să încetinească de la 5,1% la 3,5%.
 
”Valul Omicron din China este mai perturbator decât am anticipat şi va avea un impact substanţial asupra creşterii şi fluxurilor de capital”, potrivit Institutului.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările