Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

IQOS, de acum şi în Statele Unite - care sunt perspectivele de viitor

0
Articol publicitar
8 May 2019 12:34:55
Autor: ADH
Sursă foto:
Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

IQOS este un dispozitiv de tip heat-not-burn care încălzeşte tutunul, în loc să îl ardă, la o temperatură mai joasă decât cea produsă prin aprinderea unei ţigări, dezvoltat de cei de la Philip Morris International (PMI). Recent, aceştia au primit aprobare de comercializare şi în Statele Unite din partea FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente).

Ce e important de menţionat referitor la această aprobare este că a venit după doi ani de evaluări extensive din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente. Analiza a avut la bază câteva aspecte importante legate de sistemul de încălzire al tutunului, iar concluzia este că dispozitivele IQOS produc mult mai puţine toxine decât ţigările obişnuite.
 
Cu alte cuvinte, dispozitivele IQOS oferă o alternativă la ţigările clasice, cu acelaşi gust autentic de tutun. Datorită faptului că tutunul este încălzit, rezultatul este de fapt un aerosol cu conţinut de nicotină, fără fum, miros neplăcut sau scrum.
 
Aşa cum a afirmat şi André Calantzopoulos, Chief Executive Officer PMI: „Decizia de aprobare a dispozitivelor IQOS în SUA este un pas important înainte pentru cei aproape 40 de milioane de americani fumători. Chiar dacă unii renunţă la fumat, pentru cei mai mulţi dintre ei IQOS oferă o alternativă fără fum la ţigările clasice.“
 
De altfel, viziunea celor de PMI este cea de a crea un viitor fără fum, context în care au lansat anul acesta iniţiativa Anul UNSMOKE (fără fum). Acesta este un îndemn pentru fumători să renunţe la fumat sau să opteze pentru o alternativă, aşa cum este IQOS.
 
IQOS va fi introdus pe piaţa din America printr-o licenţă exclusivă Altria Group şi se alătură astfel celor 47 de ţări unde dispozitivele IQOS sunt deja comercializate legal. Philip Morris USA se va ocupa de lansarea produsului, aceasta având deja expertiză de piaţă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările