Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Jaf în stil mare: Al treilea cel mai bogat om din lume, „uşurat“ de 40 de milioane de dolari. Ce şi-au cumpărat hoţii

9
16 Jun 2019 08:48:57
Autor: Afrodita Cicovschi

Warren Buffett, al treila cel mai bogat om din lume conform ultimelor statistici, a fost jefuit în stil mare, fiind convins să investească 40 de milioane de dolari într-o afacere care nu există.

Cei care şi-au demonstrat puterea de convingere în faţa miliardarului sunt Jeff şi Pauline Carpoff, deţinătorii companiei DC Solar. Afacerea prezentată lui Buffett era o schemă ponzi unde numeroşi investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari, scrie Business Insider
 
Cu banii proveniţi din fraudă ,cuplul a cumpărat 90 de vehicule de lux printre care se numără şi un Ford Mustang evaluat la 1 mil. de dolari, scrie Business Insider.
 
Potrivit documentelor prezentate de instanţa de judecată, aceştia au realizat achiziţiile între 2011 şi 2018, tot atunci au investit peste 40 mil. de dolari în imobiliare. Printre investiţiile cuplului se numără un conac din Las Vegas, două apartamente situate în apropierea lacului Tahoe şi o casă de vacanţă în Scottsdale.
 
„Negăm total acuzaţiile înainte de FBI conform cărora afacerea DC Solar a reprezentat o schemă de fraudă”, a declarat Malcolm Segal, avocatul cuplului Carpoff.
 
Anchetatorii federali s-au folosit de tranzacţiile bancare ale cuplului Carpoff şi de modelele automobilelor achiziţionate pentru a stabili sumele cheltuite de acesta.
 
 Printre cele mai scumpe achiziţii ale escrocilor se numără un automobil Plymouth Road Runner din 1969, estimat la 325,800 mii de dolari, un Jaguar XK din 2014 în valoare de 195.521 mii de dolari şi un Ford Mustang GT 500 Super Snake, estimat la 1 mil. dolari.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Radu Mircea
16.06.2019, 10:42:15

# '' CIND HOTUL DE LA HOT A FURAT SI DRACU' S-A INCHINAT '' Este o veste reconfortanta sa vezi ca mai exista hoti de onoare ca nu fura de la un om care nu-si permite sa fie furat . Cind ai o avere imensa un asemenea mizilic de 40 de milioane este numai o reglare de cont . Asa-i la ei ! lo cunosc o javra de pe la noi care fura si acadelele copiilor sarmani ca sa dea lefuri la coardele ce lucrau pentru partid . Asa-i la noi ! Atit ca hotii lor isi permit niste avocati bengosi care-i vor beli de bani dar in final ii vor face scapati , pe cind ''bietul'' nostru hot plinge-n hohote la Jilava fiindca a fost zgircit cu avocatii si acum se uita cu jind la gacica , trimestrial .

+4 (8 voturi)
Katanga
16.06.2019, 19:33:45

Afacere ovreiasca, Buffett, Segall. Vai mama lor daca au ajuns sa se fure intre ei. S-au mai desteptat si altii. Ca in cantecu' ala pentru copii: . Hey Tibo Tibo Tib Nu mai esti tu sef de trib.

0 (2 voturi)
Costica vasile
16.06.2019, 12:22:33

Eu propun autoarei sa ne relateze cum sauditii ne-au furat Insula Mare a Brailei.....cum au decurs tatonarile intre ei si noi . Cum fac ei agricultura performanta....am aflat de la autoare in mai multe articole !

+2 (4 voturi)
DUMITRU
16.06.2019, 17:07:40

faci parte din tagma nu ne vindem tara o dam pe nimic ,pentru a dv .cunoastere ,nu a fost vandut terenul care este proprietatea statului roman (5 milioane dolari primeste statul arenda anual ),cumparatorul este din EAU nu este saudit ,angajament pentru inca 500 milioane dolarii investitii si vanzatorul era privat deci esti varza .

0 (4 voturi)
Costica vasile
16.06.2019, 18:39:47

Daca cumparatorul este din EAU si nu este saudit....de ce sunt varza....ma rog frumos ? Dumitre...te doare capul ? Lasa pe Afrodita sa mai scrie inca un articol ! Ai ceva impotriva ?

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)