Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

„Lista neagră“ a aeroporturilor întocmită de UE: Unde nu poţi merge în vacanţă

8
25 May 2020 07:42:48
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO EPA – EFE / Jerome Favre
FOTO EPA – EFE / Jerome Favre

O „listă neagră” a aeroporturilor a fost întocmită de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, listă ce cuprinde ţări periculoase din punct de vedere a răspândirii coronavirusului, listă ce va fi actualizată regulat şi va constitui un ghid pentru zboruri şi turism.

Vineri, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, un organism oficial al Uniunii Europene, a publicat "lista neagră" a aeroporturilor situate în 34 de ţări cu transmitere ridicată a coronavirusului.
 
Lista, care va fi actualizată regulat şi va constitui un ghid pentru zboruri şi turism, a fost creată pe baza datelor ştiinţifice ale OMS, ECDC şi alte instituţii din domeniul sănătăţii.
 
În ceea ce priveşte ţările europene, EASA include următoarele state pe „lista neagră”: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie.
 

Ţări periculoase din afara UE

 
Raportul EASA privind zborurile are o secţiune separată pentru ţările din afara UE. "Lista neagră" pentru ţările terţe include: Brazilia, Republica Dominicană, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuweit, Belarus, Mexic, Bangladesh, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile.
 

Cele 19 ţări „verzi“ care vor trimite turişti în Grecia

 
În cazul concret al Greciei, se estimează că circa 20 de ţări vor primi "undă verde" pentru a a trimite turişti, pe cale aeriană sau rutieră.
 
Conform informaţiilor transmise de postul de televiziune SKAI, primele ţări care pot trimite vizitatori în Grecia sunt: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croaţia, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

imacandi
25.05.2020, 08:15:26

bai,dar mai stati acasa,va arde de concedii in plina pandemie.putina relaxare pe meleaguri romanesti nu v-ar strica si ati ajuta turismul romanesc.da,da,cel cu preturi mari si calitate indoielnica la servicii

-6 (6 voturi)
staciu dan
25.05.2020, 09:39:39

Si daca are preturi mari si calitate indoielnica ... de ce sa-l mai ajut? Sa vada ca are prosti de care sa poate sa profita si sa aiba motiv sa creasca pretul si sa scada calitatea si asa indoilenica? Nu ms ...

+5 (5 voturi)
Comandor Gherghisan
25.05.2020, 09:41:19

Mergeti in concediu in Romania ! Este numai 935 de euro/noaptea la hotel!!!!

+2 (4 voturi)
t mihai
25.05.2020, 10:25:49

Comandor Gherghisan Bag sama ca te-a parasit...

-1 (1 vot)
Bibi Loi
25.05.2020, 10:34:20

Gandire de gaina. Parca numai de vacante ar fo vorba. E vorba ca sunt multi romani ramasi pe-afara, pe alte continente, pentru care consulatele si ambasadele n-au miscat un deget pentru evacuare. Plus cei care trebuie sa mearga in strainatate pentru ca au nevoie, nu pentru ca se duc in vacanta ca sa caste gura.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)