Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Livrările de avioane ale Airbus au crescut cu 25% în perioada ianuarie-aprilie, în termeni anuali

0
8 May 2021 09:01:02
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Airbus a livrat 45 de avioane în aprilie, iar în intervalul ianuarie-aprilie 170, totalul reprezentând o creştere de 25% comparativ cu primele patru luni ale anului 2020, când producătorii de aeronave au fost afectaţi puternic de şocul provocat de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Livrările din aprilie au fost de trei ori mai mari faţă de aceeaşi lună a anului trecut, dar au scăzut de la 72 de avioane în martie, potrivit datelor companiei.

Pieţele interne din SUA şi China au înregistrat o creştere a călătoriilor, pe măsura creşterii numărului de vaccinări, în timp ce Marea Britanie a anunţat vineri că va permite, cu precauţie, o reluare a traficului internaţional.

În schimb, criza umanitară din India, provocată de creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus, a provocat o prăbuşire a călătoriilor aeriene pe o piaţă majoră a Airbus, chiar dacă unele livrări au continuat.

Airbus intenţionează să crească producţia de avioane destinate curselor pe distanţe medii, î n trimestrul al treilea.

Grupul american Boeing a anunţat că a livrat 77 de avioane în primul trimestru şi că a atras 282 de comenzi noi, sau 69 după anulări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările