Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Microsoft, anchetă legată de acuzaţii sexuale aduse lui Bill Gates

2
17 May 2021 10:49:51
Autor: Afrodita Cicovschi

Consiliul de administraţie al Microsoft a deschis o investigaţie la adresa lui Bill Gates după ce o angajată a companiei a afirmat că a avut relaţii sexuale cu acesta de-a lungul mai multor ani, relatează Insider.

Oficialii Microsoft au angajat o firmă de avocatură pentru a realiza investigaţia după ce angajata a dezvăluit informaţia şi în 2020 au decis că Gates ar trebui să se retragă din consiliul de administraţie al companiei pe care a fondat-o alături de Paul Allen, potrivit Wall Street Journal, care a dezvăluit în premieră informaţia, scrie Hotnews.
 
Gates a afirmat în luna martie a anului trecut că se retrage de la conducerea Microsoft pentru a se concentra pe „priorităţi filantropice”.
 
Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat într-un comunicat remis către Insider că „Microsoft a primit în 2020 o reclamaţie potrivit căreia Bill Gates a încercat să iniţieze o relaţie intimă cu o angajată a companiei în a doua jumătate a lui 2019”.
 
„Un comitet al consiliului [de administraţie] a revizuit reclamaţia cu ajutorul unei firme de avocatură din afara companiei angajate să desfăşoare investigaţia. Microsoft a oferit sprijin extins angajatei care a ridicat această îngrijorare pe tot parcursul investigaţiei”, a adăugat comunicatul.
 
Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al lui Gates a afirmat că decizia de a se retrage din consiliul de administraţie nu a avut legătură cu ancheta privind relaţia şi că „a existat o aventură care a durat aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă”.
 
Reportajul publicat duminică de WSJ a venit în aceeaşi zi în care The New York Times a publicat un articol care pretinde că Gates a încercat să iniţieze relaţii cu angajate ale Microsoft şi ale Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.
 
The Times afirmă de asemenea că Gates persifla opiniile formulate de soţia sa, Melinda French Gates, în timpul şedinţelor de la Microsoft.
 
Bill şi Melinda Gates, care s-au întâlnit când viitoarea soţie a fondatorului Microsoft era o angajată a companiei, au anunţat pe 3 mai că vor divorţa după 27 de ani de căsătorie.
 
Cei doi au afirmat însă ulterior că vor continua să lucreze împreună la Fundaţia Bill şi Melinda Gates pe care au cofondat-o.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

geminy alecs
17.05.2021, 11:18:33

billu billu pedofilu

-7 (9 voturi)
Mihai ANTI PSD
17.05.2021, 12:18:05

Ce imi plac acuzatiile astea facute dupa ani

+3 (3 voturi)
Modifică Setările