Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Turismului din Bulgaria: Discutăm reluarea zborurilor charter

0
21 May 2020 09:19:05
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Turismului din Bulgaria discută reluarea zborurilor charter cu state pe care bulgarii le consideră similare din punct de vedere al pandemiei, printre care Germania şi Franţa, deşi acestea au ajuns la circa 180.000 de cazuri de coronavirus, faţă de 2.331 în Bulgaria

Nikolina Angelkova, a declarat la postul naţional de televiziune, citat de publicaţia Sofia Globe că zborurile charter ar putea fi reluate din 15 iunie, a doua zi după ce expiră interdicţia intrării străinilor în Bulgaria.
 
Piaţa internă este extrem de importantă şi bulgarii ar trebui să aleagă Bulgaria pentru vacanţele lor de vară, a declarat oficialul, adăugând că următorul cel mai important aspect este cel regional, iar oportunităţile de călătorie între statele vecine ale Bulgariei.
 
"Discuţii intense sunt în derulare cu ţări în care situaţia pandemiei este similară, astfel încât zborurile charter să poată fi reluate din 15 iunie", a afirmat ministrul Turismului.
 
Marţi, postul bulgar de radio a precizat că ţările în care situaţia pandemiei de coronavirus (COVID-19) este similară cu cea a Bulgariei includ Germania, Austria, ţările scandinave, Polonia, Cehia şi Franţa.
 
Angelkova a explicat că avantajul Bulgariei este faptul că înregistrează un număr redus de cazuri de coronavirus.
 
Dacă un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul nu va fi închis, a precizat ministrul Turismului.
 
Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă. Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.
 
Miercuri, Bulgaria înregistra 2.259 de cazuri de coronavirus şi 112 decese.
 
Franţa avea joi 181.575 de cazuri de coronavirus şi 28.132 decese, iar Germania 178.531 de cazuri şi 8.270 decese. Numărul cazurilor din Polonia se apropie de 20.000 în timp ce numărul deceselor este de 962, potrivit datelor worldometer.com.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii